Mimarlık öğrencileri yaz okulunda buluştu

Türkçimento tarafından Limak Çimento ile Çimentaş Çimento ana sponsorluğunda ve CHRYSO Türkiye desteğiyle Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Betonart Mimarlık Yaz Okulu 23 başladı. Öğrencilerin alanında başarılı mimarlarla yapacağı atölyeler ve çalışmaların gerçekleştirileceği yaz okuluna toplam 19 öğrenci katılım sağladı. Tasarlanan ve üretilen ürünler ise eğitim sonrasında sergilenecek.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Betonart Mimarlık Yaz Okulu, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Toplam 19 öğrencinin katılım sağladığı yaz okulu dün itibariyle başladı. Betonart Mimarlık Yaz Okulu hakkında bilgi veren Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem Baş; “19. Betonart Ulusal Mimarlık Yaz Okulu için buradayız. 19’uncusu bu sene Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ve Türkçimento’nun sponsorluğunda düzenleniyor. Bununla birlikte Çimentaş, Limak ve CHRYSO da sponsorlarımız arasına yer alıyor. Yaklaşık 19 öğrencimiz katılım sağladı ve bu öğrencilerimiz Türkiye’nin ulusal mimarlık ve iç mimarlık, peyzaj mimarlık bölümlerinden seçilerek gelmiş öğrenciler. Biz de gurur duyuyoruz çünkü Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden üç öğrencimiz de bu yaz okuluna seçildiler. Düzenlenen yaz okulunun öğrencilerimize katkısı çok büyük. Çünkü mimarlık sadece tasarımda kalan bir bölüm değildir buna istinaden uygulamalı ve özellikle bizi sanayi ile birleştiren bir organizasyon düzenlenmiş oldu. Öğrenciler şimdiden mezun olmadan hem piyasayı öğreniyorlar, iyi iş yapan tasarımcılarla beraber atölye çalışmaları yapıp, bunları uygulamalı olarak gerçekleştiriyorlar. Eserlerini görüyorlar ve kapanışta bir eser ortaya koymuş oluyorlar. Bu geliştirdikleri ürünleri de ileride CV’lerine koyabiliyorlar. Bu onların bir adım önde başlamalarını sağlıyor” diye konuştu.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmet Osmanoğlu ise yaptığı açıklamada, Betonart’ı Mimarlık Fakültesi’nde ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Ürünlerin pazartesi günü sergileneceğini kaydeden Akademisyen ve Mimar Ferhan Yalçın; “Betonart yaz okulunun 2004 yılından beri koordinasyonluğunu yapmaktayım. Yaklaşık 19 yıldır süren yaz okulunda olmak çok gurur verici. Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Betonart 2023 yaz okulu için buradayız. Hem teorik hem uygulamalı bir süreç içerisine girmiş olacağız. Pazartesi günü de ürünler sergilenecek. 2006 yılında da Trakya Üniversitesi ev sahipliği yapmıştı bu sene yine buradayız” diye konuştu.

ORJİNE DÖNMEK

Bu seneki temayı basın mensuplarına anlatan Küratör Sacit Arda Karaatlı; “Bu sene temayı belirleme görevini ben üstlendim. Tema aslında yaşadığımız depremden kendine yer bulan ve sürekli her sene betonun ne kadar ileri gidebileceğini sorgulayan bu etkinlikte biraz orjine dönüp ‘aslında neydi, ne yapılıyordu ve günümüzde nereye geldi’ gibi konularını irdeleyen bir tema belirledik. Sevindirici olan tarafı, bu temayı belirleyeli 4 ayı aşkın bir süre oldu. Ve hala geçerli olduğunu görüyorum bu sevindirici bir durum. Bu sene 3 günlük teorik atölye çalışması daha sonra da moderatörler ve öğrencilerle beraber tasarlanan ürünlerin sahada aplikasyonlarına yönelik çalışma yapılacak. Daha sonra da üretilen ürünler burada sergilenecekler” ifadelerine yer verdi. Türkçimento Eğitim Sorumlusu Zeynep Hazar ise bu sene Edirne’de bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Dün başlayan Betonart Mimarlık Yaz Okulu 2023 eğitimi bir hafta boyunca Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde devam edecek. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu