Vali Canalp çalışmaları yerinde izledi

“Yaklaşık 1 buçuk ay içerisinde açılacak”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı içerisinde çalışmaları devam eden Türklerin tarihi mimarisi, sultanların ve kültürel mirasın anlatıldığı Osmanlı Padişahları Müzesi ve Balkanlarda Osmanlı Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Canalp, açılacak olan müzelerin turistlerin ilgi noktalarından biri olacağını söyledi.

Tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda yapım süreci neredeyse bitmek üzere olan “Tarihte Kurulmuş Türk Devletleri”, “Osmanlı Padişahları”, “Padişah Çadırı” ve ” Balkanlar’da Osmanlı Eserleri” müzeleri Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından ziyaret edildi. Vali Canalp tamamlanmak üzere olan müzede, tarihte kurulan 16 Türk devletinin kurucuları, 36 Osmanlı padişahı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 adet silikon heykelinin yer alacağını belirtti.

“TURİSTLERİN EDİRNE’DE EN FAZLA ZİYARET EDECEĞİ MEKÂNLARDAN BİR TANESİ OLACAK”

Edirne’nin müzelerin başkenti olacağını ve yapılan mekânın turistler tarafından Edirne’de en fazla ziyaret edileceği mekânlardan bir tanesi olacağını söyleyen Vali Canalp; “2 yıl önce çok iddialı bir sloganımız vardı. Müzelerin başkenti ve kültür turizminin de başkenti Edirne olacak demiştik. Bu sloganımızı, bu iddiamızı yerine getirmenin her geçen ay yeni bir zincire halka eklemenin memnuniyetini yaşıyoruz. Osmanlı Padişahlar Müzesi, yanı başındaki Otağ-ı Hümayun, tarihte kurulmuş olan Türk Devletleri müzesi ve aynı zamanda bu kompleks içerisinde yer alan Balkanlar’daki Osmanlı eserlerini sergileyeceğimiz müze, turistlerin Edirne’de en fazla ziyaret edeceği mekânlardan bir tanesi olacak”” dedi.

“YAKLAŞIK 1 BUÇUK AY İÇERİSİNDE AÇILACAK”

Yaklaşık 1 buçuk ay içerisinde çalışmaların bitirileceğini ve açılışın yapılacağını da duyuran Vali Canalp; “Yaklaşık bir, bir buçuk ay içerisinde buradaki eksik kalmış tüm müştemilatı da tamamlamak suretiyle buranın açılışını gerçekleştireceğiz. İçinde bulunmuş olduğumuz mekân, zaten tarihi bir mekân. Buranın restorasyon süreci geriye doğru gittiğiniz zaman 1980’li yıların ortasına kadar geliyor. Ancak restorasyon bittikten sonra yaklaşık bir 20 yıllık atıl kalma süresi var buranın. Biz bu atıl kalmış olan yapıyı 3 yıl önce fonksiyonlandırmaya başladık. Bu yapının diğer tarafında Devlet Tiyatrosu açtık. Şu anda Devlet Tiyatrosu faal halde hizmetlerine devam ediyor. Mekânın orta kısmını da müze halinde kullanıma sunacağız. Buranın belki de en güzel tarafı bahçedeki tasarım olacak. Bahçeyi de, bu alanı da, meydanı da yine yoğun şekilde kullanabileceğimiz özellikle de yaz, sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde rahatlıkla kullanabileceğimiz bir mekân tasarımı haline getiriyoruz” dedi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu