Mimarlık Yaz Okulu’nda ev sahibi Trakya Üniversitesi

Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 19’uncusu, Trakya Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

23 Temmuz -1 Ağustos 2023 tarihleri arasında Limak Çimento, Çimentaş Çimento ve Chryso (Saint Gobain) sponsorluğuyla düzenlenecek program, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen öğrencilere açık olacak.

Akademik Danışmanlığını Prof. Dr. Didem Baş’ın, Küratörlüğünü Sacit Arda Karaatlı’nın, moderatörlüklerini Pınar Kesim, Can Tamirci ve Mehmet Ali Gasseloğlu’nun yapacağı Betonart Mimarlık Yaz Okulu 23, bu yıl Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, “non-negotiable” temasıyla Edirne’de düzenlenecek.

Program, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrencilere beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı verecek. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlanacak.

ETKİNLİĞİN TEMASI “NON-NEGOTIABLE”

Küratör Sacit Arda Karaatlı, non-negotable, beton imalatının pazarlığa konu olamayacağından yola çıkarak bu seneki etkinliğin temasını şöyle açıklıyor: “Her sene beton imalatının sınırlarını bir adım ileri götürmeye odaklanan etkinlik bu sene perspektifini orijin noktasına döndürüyor. En temelde bu iş nasıldı? Bunu hatırlamamız gerekiyor. Kulaktan kulağa gelen bir bilginin son kertede doğruluğundan ve özgünlüğünden büyük ölçüde kayıplar vermesi gibi, betonarme inşaatın aktörlerinin ustalarından görerek yapmaya alışageldikleri imalat yöntemlerinin teknik ve etik yeterlilik noktasında nerede durduğunu anlamamız önemli. Lisans eğitiminde öğretilen steril ve ideal doğrular ile gerçek hayattaki dağınık ve mesuliyeti yüksek yanlışlar arasında pratik ve tecrübeye dayalı bir dizi deney gerçekleştireceğiz. En önemli kazanım bu yanlışların pazarlığa açık olmadığını yaparak ve ederek öğrenmek olacak.” Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu