ETTDER’den bir vefa sayısı daha

Edirne’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmaya ve turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Dergisi (ETTDERGİ), 5. sayısını “vefa” temasıyla okurlarıyla buluşturdu.

ETTDER, bu özel sayıda 1960’larda derneğin başkanlığını yapan merhum Rezzan Erton’u saygı ve özlemle anıyor, derneğe verdiği emek ve hizmetleri için Rezzan Erton’a duyulan vefa borcunu ise oğlu Murat Erton’un kaleme aldığı anılarla okurlarla paylaşıyor.

ETTDERGİ’nin 5. sayısında, Edirne’nin tarihine, kültürüne, sanatına ve sosyal yaşamına dair ışık tutan altı makale ve şehrin güzelliklerini yansıtan onlarca fotoğraf ve gravür bulunuyor. Her sayısında Edirne’ye farklı açılardan, farklı konu ve konuklarla bakmayı hedefleyen ETTDERGİ, 5. sayısında da kent kimliğine değer katan  yazılar ve etkileyici fotoğraflarıyla okurlarını Edirne’nin bilinmeyen derinliklerine götürüyor. 

Bu özel sayıda, 1953 Edirne Depremi ve etkilerini ele alan Ali Karapire, Ulusal Basında Edirne Etnografya Müzesi’nin Kuruluşunu aktaran Ünal Üstündağ, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Edirne’yi anlatan Yılmaz Kahrıman, Bir Şehrin Kültürel Varlığında Kakava’yı ele alan Turan Şallı ve Korku Turizmi Kavramı ile Korku Turizmi Çerçevesinde Edirne’yi irdeleyen Mehmet Berk Yaltırık gibi değerli yazarların katkıları yer alıyor. Ayrıca, 1960’lı yıllarda Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği başkanlığı yapmış olan Sayın Rezzan Erton’un anılarını, oğlu Murat Erton’un kaleminden okuma şansını da elde ediliyor.

ETTDERGİ’nin 5. sayısının Editör ve Yayın Yönetmeni Neslihan Çakır, derginin “vefa” temasına özel olarak hazırlandığını ve Sayın Rezzan Erton’un anılarının bu sayıda yer almasına büyük önem verdiklerini belirtti. Çakır, dergiye sağladığı destekten ötürü dernek Yönetim Kuruluna ve Başkan Bülent Bacıoğlu’na, yazı işleri ve kapak tasarımını yapan Esra Konaklılar’a, redaksiyon için Ayşenur Ersoy’a, dizgi ve tasarımını üstlenen Deer Prodüksiyon’dan Hasan Yiğit Konaklılar’a ve Cengiz Bulut, Namık Kemal Döleneken, Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, Öğr. Gör. Yaşagül Ekinci Danışan ve Öğr. Gör. Altay Bayatlı’dan oluşan Danışma Kurulu’na teşekkür etti.

5.  sayının, önceki dört sayıda olduğu gibi 1000 adetlik baskısı yapılarak Edirne içinde, ülke genelinde ve yurt dışında kültür ve sanatla ilgili kurumlara, kütüphanelere, üyelere, turizm tesislerine, üniversitelere, eğitim kurumlarına ve konuk yazarlara dağıtımı gerçekleştiriliyor.

ETTDER üyelerinin ve gönüllülerinin emeğiyle hazırlanan ETTDERGİ, yılda iki kez olmak üzere altı ayda bir yayınlanmaya devam edecek. Dergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan uluslararası ve çok dilli ISSN numarası aldığı için “www.academia.edu” üzerinden dünya genelinde akademik ortamda paylaşılıyor. Ayrıca, binlerce e-posta ile ulusal ve uluslararası düzeyde yaygınlaştırılarak Türkiye’de ve yurtdışında birçok kütüphaneye gönderiliyor.

ETTDERGİ’nin 5. sayısına derneğin web sitesi (www.ettder.org) üzerinden veya Edirne’deki dernek ofisinden ücretsiz olarak ulaşılabiliyor. Haber Merkezi

ETTDERGI 5. Sayi Fotograf 2 1 | Edirne Ahval Gazetesi
ETTDER’den bir vefa sayısı daha | Edirne Ahval Gazetesi
ETTDERGI 5. Sayi Fotograf 3 | Edirne Ahval Gazetesi
ETTDER’den bir vefa sayısı daha | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu