Edirne’nin hastaneleri mecliste

İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantılarının 5’inci oturumunda, Edirne’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan ve olmayan hastaneler hakkında, Çevre ve Sağlık Komisyon Başkan Yardımcısı Serdar Çığla tarafından bilgi verildi. Komisyon raporunda, hastanelerde ne kadar personelin çalıştığı ve kaç yatak kapasitesi olduğu gibi bilgiler yer aldı.

İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantılarının son birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklama alımı ve tutanak özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda, farklı komisyonlar tarafından hazırlanan 4 rapor görüşülerek karara bağlandı. Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Aile Hekimliği Sistemi hakkındaki komisyon raporu, Komisyon Başkan Yardımcısı Serdar Çığla tarafından meclise aktarıldı. Sunulan raporda Edirne Merkez ve ilçelerde bulunan hastaneler, hastanelerde kaç yatak olduğu ve kaç personelin çalıştığı hakkında bilgi verildi. Komisyon raporunu meclise sunan Çığla; “İlimizde 2. Basamak sağlık hizmeti sunan 8 devlet hastanesi bulunmaktadır. İl merkezinde bulunan Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi A2 rolünde, 460 yataklı olup; 58 yoğun bakım, 30 palyatif bakım yatağına sahiptir. 144 uzman hekim ile hizmet sunmaktadır. Keşan Devlet Hastanesi B rolünde, 150 yataklı olup; 34 yoğun bakım, 17 palyatif bakım yatağına sahiptir. 46 uzman hekim ile hizmet sunmaktadır. Uzunköprü Devlet Hastanesi C rolünde, 175 yataklı olup; 18 yoğun bakım, 16 palyatif bakım yatağına sahiptir. 23 uzman hekim ile hizmet sunmaktadır. İpsala Devlet Hastanesi D rolünde, 30 yatak ile hizmet vermektedir. 2 uzman hekim ile hizmet sunmaktadır. Meriç, Süloğlu ve Lalalpaşa İlçe Devlet Hastaneleri E rolünde, 5 yatak ile hizmet veren hastanelerdir. Enez İlçe Devlet Hastanesi E rolünde, 10 yatak ile hizmet vermektedir. İl merkezinde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti sunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 42 ünite; 38 diş hekimi, 5 uzman diş hekimi ile hizmet sunmaktadır” dedi.

Edirne’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı olmayan hastaneler hakkında da bilgi veren Çığla; “İlimiz genelinde Sağlık Bakanlığına bağlı olmayan hastaneler; Edirne Trakya Üniversitesi Hastanesi, Edirne Özel Trakya Hastanesi, Edirne Özel Ekol Hastanesi, Edirne Özel Keşan Hastanesi. Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak hizmet sunan Trakya Üniversitesi Hastanesi; 942 fiili yatak kapasitesine sahiptir. 206 öğretim görevlisi ve uzman hekim, 610 araştırma görevlisi, 77 Diş Hekimi, 19 eczacı, 754 hemşire-ebe, 289 sağlık personeli-diğer sağlık memuru ve 685 diğer personel ile toplam 2640 çalışan personel ile hizmet vermektedir. Özel Trakya Hastanesi 41 fiili yatak ile çalışmakta olup, 18 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 11 hemşire-ebe, olmak üzere toplam 127 çalışan personel ile hizmet vermektedir. Özel Ekol Hastanesi 75 fiili yatak ile çalışmakta olup, 27 uzman hekim, 3 pratisyen hekim, 45 hemşire-ebe olmak üzere 239 personeli ile hizmet vermektedir. Özel Keşan Hastanesi 48 fiili yatak ile çalışmakta olup; 24 uzman hekim, 5 pratisyen hekim,2 Diş Hekimi, 40 hemşire-ebe, olmak üzere toplam 225 personeli ile hizmet vermektedir” şeklinde konuştu. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu