ETUS’tan sonra oda başkanlığına da aday

ETUS Başkanı Hakan Giyik düzenlediği basın toplantısında, gelen talepler doğrultusunda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na başkan adayı olacağını açıkladı. Giyik ayrıca gazetemize yaptığı açıklamasında; “ETUS başkanlığını ve şoförler odası başkanlığını aynı anda yürüteceğim. Esnaf arkadaşlarımızın hakkını bir üst basamakta savunmak için başkanlığa talip oldum. Bu yüzdendir ki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye meclis üyeliğimden de istifa edeceğim” dedi.

Önümüzdeki ocak ayında Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın seçimli kongresi olduğunu söyleyen Hakan Giyik, başkanlığa aday olacağını açıkladı. Giyik;  “Ocak ayı içerisinde Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın seçimli kongresi var. Gelen talepler üzerine bir tasarrufumuz oluştu. Özellikle benim için tüm esnaftan ‘Sen de bu yarışa katılmalısın, sen bizim haklarımızı savunursun’ şeklinde gelen talepleri değerlendirdikten sonra aday olma kararı aldım. İlk yapılacak olan kongrede Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na adayım” açıklamasını yaptı.

Aday olma sebebini de açıklayan Giyik; “Aday olacağım çünkü özellikle pandemi süresinde, çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bu sıkıntıların çoğu pandemiden kaynaklandı ama çoğu da üst kurumlarca esnafa destek verilmemesi ile oluşan sıkıntılar oldu. Bizim sesimizi duyurmamız için üst kurumlarında bize destek olması Ankara’da İstanbul’da valilikte her neredeyse topyekûn bir güç olarak esnafın sorununu anlatmamız gerekiyordu diye düşünüyorum. Bunlar bu süreçte hiçbir şekilde olmadı. Üst kuruluşlardan üst başkanlarımızdan hiç telefonlar almadık. Bu yüzden sıkıntılıyız. Bu sıkıntıları da çok iyi bilen biriyim ben. Şuanda şoförler odasına kayıtlı, M,T,J Plakalar, kamyon kamyonetçiler, rant a car otopark, biçer döverci arkadaşlarımız var. Bunların topyekûn sıkıntılarına vakıfım. O yüzden herkes kendi sıkıntısını kendi kendine çözmeye çalıştı. Hiçbir yetkili veya hiçbir makam sahibi benim köy minibüsçüsü veya taksici arkadaşıma sorununuz var nasıl çözüyorsunuz denmedi. Bunlarda toplanarak esnafın serzenişine sebep oldu ve esnafta bir değişiklikten yana oyunu kullanacağını bilerek bizlere talep getirdi. Biz bu işi başarırız, koştururuz. Bu sıkıntıların üstesinde geliriz anlamı ile aday olma kararı aldım ve gerçekten kendime güveniyorum. Bu işi de en güzel şekilde esnafıma destek anlamında hizmet vereceğime en güzel şekilde yapacağıma eminim” dedi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu