Valilik yürüyüş ve toplantı yerlerini açıkladı

Edirne Valiliği’nin resmi web sitesinde yayınlanan duyuruda 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkında alınan karar belirtildi. Yapılan duyuruda, açık hava toplantı yerleri, gösteri yürüyüşü güzergâhları ile toplanma ve dağılma yerleri, afiş ve pankart asma yerleri açıklandı.

Yapılan duyuruda; “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince, kurumsal görüşler ve ilgili mevzuat hükümlerinin değerlendirilmesiyle; Edirne İl Merkezinde 2023 yılı içerisinde yapılacak Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahları ile Açıkhava Toplantısı Yerleri için, gösteri yürüyüşü toplanma ve dağılma alanları ile afiş ve pankart asılacak yerlerin, Valilimizce karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açık hava toplantı yerleri, gösteri yürüyüşü güzergâhları ile toplanma ve dağılma yerleri, afiş ve pankart asma yerlerinin açıklandığı duyuruda; Açık hava toplantısı yerleri; İstasyon Meydanı( İstasyon Mahallesinde, Edirne Garı önünde bulunan, 3.500 m² büyüklüğündeki alandır. Yaklaşık 14.000 kişiliktir),Cuma Pazarı Doğusundaki Otopark Alanı(Dilaverbey Mahallesinde, Cuma Pazarı’nın doğusunda, Eski Elektrik Fabrikası ile Cuma Pazarı arasında kalan, 5000 m²  büyüklüğündeki alan, öngörülen katılımcı sayısı 7.000 kişiden az olan açık hava toplantıları için tahsis edilecektir. Bu alan Pazartesi ve Cuma günleri kullanılamaz). Gösteri yürüyüşü güzergâhları ile toplanma ve dağılma yerleri; Dinlenti Park-Edirne Garı Yürüyüş Güzergâhı (Şükrüpaşa Mahallesinde, İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan Dinlenti Park toplanma alanıdır. Buradan güneydoğuya doğru İlhami Ertem Caddesi, güneybatıya doğru Ali Rıza Ataktürk Caddesi, devamında Prof. Dr. Süheyl Ünver Caddesi, devamında İstasyon Caddesinden Edirne Garı önüne ulaşan güzergâh yürüyüş güzergâhıdır. İstasyon Meydanı; bu yürüyüş güzergâhında dağılma alanıdır), İlhan Koman Parkı- Mutafçılar Sokak- Selamsız Sokak- Çömlekçiler Sokak- Köprübaşı Caddesi- Cuma Pazarı Doğusundaki Otopark Alanı Yürüyüş Güzergâhı (Eski Caminin güneyinde bulunan İlhan Koman Parkı toplanma alanı olmak üzere; Rüstempaşa Kervansaray kuzeyinden Mutafçılar Sokak, devamında Selamsız Sokak, devamında Çömlekçiler Sokak, devamında Köprübaşı Caddesi yollarını takip ederek Cuma Pazarı doğusundaki otopark alanına ulaştıran güzergâhtır. Bu güzergâhta toplanma alanı; İlhan Koman Parkı, dağılma alanı; Cuma Pazarı doğusundaki otopark alanı açık hava toplantı alanıdır. Bu güzergâh Pazartesi ve Cuma günleri kullanılamaz).Afiş ve pankart asma yerleri Düzenleme Kurulu’nun bildirimleri doğrultusunda Edirne Valiliğinin onay vereceği afiş ve pankartlar için, Edirne Belediye Başkanlığınca şehrin muhtelif yerlerine konulan; ücretli-ücretsiz reklam panoları ile raket ve billboardlar kullanılacaktır” ifadelerine yer verildi. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu