Kent Konseyi’nden yerel seçim komisyonu

Edirne Kent Konseyi 33’üncü Olağan Seçimsiz Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, genel kurulda yaklaşan yerel seçimlerin öncesinde kent sorunları ve kent mücadelesini ana gündem maddesi olarak öne çıkardıklarını söyledi. Kent Konseyi’nin yerel yönetime katılmak için önemli bir araç olduğunu dile getiren Çolak, vatandaşları Kent Konseyi etkinliklerine katılmaya davet etti. Çolak, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için de kentin sorunlarını tespit ederek adaylara aktaracak bir komisyon oluşturacaklarını bildirdi.

Edirne Kent Konseyi 33’üncü Olağan Seçimsiz Genel Kurulu, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurula Kent Konseyi üyeleri katılırken, açıklamalarda bulunan Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, Kent Konseyi’nin yerel yönetime katılmak için önemli bir araç olduğunun altını çizerek; “Yaklaşmakta olan yerel seçimler için kentin sorunlarını ortaya çıkarmak adına bu genel kurulda kent sorunları ve kent mücadelesini ana gündem maddesi olarak öne çıkardık. Biz tüm sorunları kentlilerimiz ile değerlendirip bilim insanları ile de paylaşarak; vatandaşların talebi haline getireceğiz. Genel kurullar birer fırsattır. Edirne Kent Konseyi bir fırsattır. Konsey yerel yönetime katılmak için önemli bir araçtır. Tüm vatandaşlarımızı Kent Konseyi’nin etkinliklerine katılmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“ASIL TALEBİMİZ EKMEK FABRİKASIYDI”

Çolak, Kent Konseyi’nin Edirne’deki bazı sorunları çözmede aktif rol oynadığını belirtti. Edirne Belediyesi’nin hali hazırda yürürlükte olan halk ekmek uygulamasını ilk dile getirenin Edirne Kent Konseyi olduğunu ve ilk etapta ekmek fabrikası talep ettiklerini kaydeden Çolak, halk ekmekte çeşitlerin çoğalması gerektiğini ve halk ekmek kulübelerinde simit de satılması gerektiğinin altını çizdi. Çolak; “Halk ekmek uygulamasını ilk dillendiren biziz. Yaşanılan derin yoksulluğa yönelik halk ekmek uygulamasının hayata geçirilmesini talep ettik. Edirne Belediyesi’nin projeye olumlu yaklaştığını gördük; onlarda kendilerince bir çözüm buldular. Bizim asıl talebimiz, ekmek fabrikasıydı; ancak belediye farklı çözüm bularak halk ekmek uygulamasını başlattılar. Taleplerimiz hala var. Ekmek fiyatlarının daha da uygun hale getirilebileceğini; gerekirse kâr zarar düşünülmeyip fiyatların sübvanse edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca halk ekmek uygulamasında ürün çeşitliliği de sağlanmalı. Yine talebimiz simit dahi satılabilmesi. Artık simit bile lüks oldu. Halkımız simide artık kolay kolay erişemiyor. Simidin de halk ekmek uygulamalarının içine katılması gerektiği ve ürün çeşitliliğinin arttırılması gerekiyor” dedi.

WhatsApp Image 2023 12 24 at 13.18.18 | Edirne Ahval Gazetesi
Kent Konseyi’nden yerel seçim komisyonu | Edirne Ahval Gazetesi

‘DAVAYI KAZANMAMIZA RAĞMEN, SÖĞÜTLÜK’TEKİ FAALİYETLER DEVAM ETTİ’

Çolak, Söğütlük’te inceleme yapma taleplerinin Edirne Valiliği tarafından yanıtsız kaldığını belirterek; “Söğütlük ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Dava açtık davayı kazandık. Fakat ne yazık ki davayı kazanmamıza rağmen oradaki faaliyetlerin devam ettiğini fark ettik. Bize söylenen, ‘Sizin itiraz ettiğiniz birtakım yapıları yapmıyoruz’ oldu. Ancak halktan kaçırılan bir nokta var biz orayı görüp incelemek istiyoruz. Bu konuda geçtiğimiz hafta içerisinde Edirne Valiliği’ne dilekçe verdik; burada inceleme yapmak istiyoruz diye. Halen dilekçemize bir cevap verilmedi. Dilekçemiz kayda nasıl alırız; kime havale ederiz gibi söylemler ile havada dolandı. Söğütlük doğal kalsın diyorsak, Meriç Nehri de özgür aksın diyoruz. Kürek yarışı mı yapacaksınız hem durgun suya ihtiyacınız var hem kanal yaptınız, millet bahçesi mi? Başka yere yapın, Meriç Nehri’nin çevresine dokunmayın” şeklinde konuştu.

SEÇİMLERE YÖNELİK KOMİSYON OLUŞTURULACAK

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için kentin sorunlarını ele almak ve sorunları adaylar ile paylaşmak adına bir komisyon kuracaklarını söyleyen Çolak; “Genel kurul toplantımızda muhtemelen yerel seçimlere yönelik kentin önemli sorunlarını ele alacağız ve bununla ilgili de bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Bu komisyon vasıtasıyla en kısa zamanda kamuoyuna Edirne Kent Konseyi’nin kente yönelik öneri, görüş ve değerlendirmelerini paylaşacağız” diye konuştu. Adem Batuhan SEVER

WhatsApp Image 2023 12 24 at 13.18.20 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Kent Konseyi’nden yerel seçim komisyonu | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2023 12 24 at 13.18.20 | Edirne Ahval Gazetesi
Kent Konseyi’nden yerel seçim komisyonu | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu