‘Kurumsallığa giden yolda destek şart’

EDSİAD üyeleri aylık toplantılarında bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda ekonomi uzmanı Dr. Levent Sümer tarafından “Yeni ve Sürdürülebilir Bir Finansal Sistem İçin Paradigma Değişimi” konulu sunum gerçekleştirildi. Yordam danışmanlık firması sahibi Asuman Kalkan da etkili insan kaynaklarının önemini ve kurumsallığa yönelik atılması gereken adımları anlattı. EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz ise, aile şirketlerinin kurumsal hale gelebilmeleri için profesyonel destek almaları gerektiğini vurguladı.

Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği (EDSİAD) üyesi iş insanları kentteki bir restoranda düzenlenen aylık toplantılarında bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda bir danışmanlık şirketinde görev yapan ve ekonomi konusunda uzman olan Dr. Levent Sümer, “Yeni ve Sürdürülebilir Bir Finansal Sistem İçin Paradigma Değişimi” konulu sunum gerçekleştirdi.

WhatsApp Image 2023 12 21 at 16.55.29 1 | Edirne Ahval Gazetesi
‘Kurumsallığa giden yolda destek şart’ | Edirne Ahval Gazetesi

“AİLE ŞİRKETLERİ KURUMSAL YÖNETİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI İÇİN DÖNÜŞMEK ZORUNDA”

Sümer, aile şirketlerinin kurumsal yönetim ve sürdürülebilir başarı için dönüşmek ve değişmek zorunda olduklarını vurgulayarak; “2024’e girerken politik gelişmelere de paralel olarak küresel ekonomik risklerin de yeni yıla taşınmakta olduğu bir dönemdeyiz. ABD’de son bulan parasal sıkılaştırmanın aksine Türkiye’de enflasyonla mücadele konusunda faiz artırımları devam ediyor. Bununla birlikte şirketler yeni yılda, kriz dönemlerinde nasıl bir yönetim sergilemesi gerektiği konusunda kapsamlı planlamalar yapmak durumunda. Öte yandan dijital dönüşümle birlikte artan rekabet ortamında özellikle aile şirketleri kurumsal yönetim ve sürdürülebilir başarı için dönüşmek ve yeni döneme hazırlanmak zorunda” dedi.

WhatsApp Image 2023 12 21 at 16.55.42 | Edirne Ahval Gazetesi
‘Kurumsallığa giden yolda destek şart’ | Edirne Ahval Gazetesi

Sümer’in sunumunun ardından Yordam danışmanlık firmasının sahibi Asuman Kalkan, katılımcılara etkili insan kaynaklarının önemini ve kurumsallığa giden yolda atılması gereken adımları anlattı. Kalkan, etkili eleman bulunabilmesi için üniversiteler ile şirketlerin sıkı temas halinde olması gerektiğine vurgu yaptı.

WhatsApp Image 2023 12 21 at 16.55.29 | Edirne Ahval Gazetesi
‘Kurumsallığa giden yolda destek şart’ | Edirne Ahval Gazetesi

EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, şirketlerin belirli bir seviyeye geldikten sonra profesyonel yönetim danışmanlığı hizmeti almaları gerektiğinin altını çizerek; “Anlıyoruz ki şirketler belirli bir seviyeye geldikten sonra nitelikli profesyonellere ihtiyaç var. Bunları da yerli yerine oturtabilmemiz için yönetim danışmanlığı hizmeti almamız zorunlu hale geldi. Bunun üzerine kendi şirketim üzerinden bu işleri yaparken, uzman bir kişilik olan Dr. Levent Sümer’i derneğimizin aylık toplantılarından birine davet ettik. Çok faydalı bir toplantı oldu” şeklinde konuştu. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu