Sevgili Romalılar

Sevgili Romalılar

* Sözüm sizlere; düşün ki Ebrar Karakurt’sun çocukluğundan beri hayatın antrenman yapmakla geçmiş. Sen akranlarından yeteneğinle bir tık öne çıkıp A Milli takıma önce çıkmış hatta İtalya’ya çok genç yaşta transfer olmuşsun. Onun gibi yaşamadığın, onun gibi düşünmediğin için senin tüm bu emeğini, alın terini, fedakarlıklarını yok sayıp sana dil uzatıp, seni toplum gözünde küçük düşürüp bir de sana nefret söylemleri ile saldırılıyor. Bu kötücül ruhlara, bu karakter yoksunlarına aman vermeyin, çocuklarınıza kötü örnek olurlar.   

* Evet sizedir sözüm; tut ki Eda Erdem’siniz ve yaşınız da otuz yedi olmuş. Bir daha ki turnuvaya finale bile kalmanız meçhul, hadi kaldınız finali kazanmanız kesin değil iken. Yılmadan, konsantrenizi bozmadan üstelik daha bir ay önce de Milletler Kupasında şampiyon olup kupayı kaldırmışken “ Amaan! Bir kupa da eksik olsun kişisel kariyerimde, kim bilecek?”  diyebilecekken. Hayatınızın son yirmi beş yılı hemen her gün antrenmanlarla geçmişken, bir adım bile geri atılmaksızın size inanmış genç kızların kalbini kazanarak ve dimdik ayakta her türlü zorluğa katlanarak harika bir rol model olmuşsunuz. Ve böyle mükemmel bir karakter üzerinden Atatürk’e, Cumhuriyet’e, laikliğe saldıranlar var, Lütfen onlara pirim vermeyin. Onlara hak ettikleri muameleyi Eda Erdem’in arkasında durarak verin.

*Açın kulaklarınızı da dinleyin; Hande Baladın’ sınız ve ülkenizin en büyük üç sorunundan biri kadın cinayetleri iken ve Avrupa Şampiyonasına giderken sapığın, manyağın biri sizi yüzünüze kezzap atmakla tehdit ediyor. Ve siz meramınızı anlatmaktan fırsat bulup da şampiyonaya hazırlanıyorsunuz. Bugün Hande’ye yapılanın yarın sizin kızlarınıza haydi haydi yapılabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

*Bir bakın hele ; Gizem Örge sizin kızınız olsa ve babasıyla yaşadığı o müthiş diyaloğu sizinle yaşamış olsa ? Şimdi bu kupa geldiğinde sizinde gözleriniz dolmaz, göğsünüz gururla kabarmaz mıydı? Bir milleti, millet yapan yaşadığı ortak sevinçler ve ortak zaferler değil miydi? Sokak röportajlarında diyorsunuz ya hep ; biz ne zaman böyle olduk? Hak edeni takdir etmek yerine böyle acımasızca eleştirmeye başladığımızda.

* Sizin evladınız olmayı tercih etmiş Melissa Vargas, yağmurdan kaçarken doluya mı tutulsun istiyorsunuz? Yoksa bundan sonraki kupalara da damgasını vurup, kendisi gibi hak ettiği muameleyi görememiş yetenekli sporcuların ve öz kaynaktan gelen yeni Vargas Havayolları adaylarının idolü olmasını mı?

*Her istediği alınan, her dediği yapılan, her türlü eziyetine katlanılan evin mirasyedi şımarık (erkek) çocuğu gibi elle tutulur, dişe dokunur bir başarısı olmayan futbol milli takımına da böyle çalışkan, bu kadar mütevazı, profesyonelliği onlara on fark atan, almadık kupa bırakmayan Türk kadınlarına hak ettiği değeri de, maddi ve manevi olarak verin artık. Duydunuz mu sevgili Romalılar? Vi dico, cari Romani. *

* (Size söylüyorum sevgili Roma’lılar)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu