Yetenek fuarı T.Ü’de start aldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” Temasıyla Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kariyer Fuarı gerçekleşti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Paydaşlığında gerçekleştirilen Kariyer fuarı 295 Firmanın katılımıyla iki gün boyunca devam edecek.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Koordinasyonunda gerçekleştirilen Kariyer Fuarına Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi ev sahipliği yaptı. Öğrencilere İş ve Staj imkanı sağlayacak olan Kariyer Fuarı Öğrencilerden büyük ilgi gördü. Dün Balkan Kongre Merkezi Konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan fuar Balkan Senfoni Orkestrası tarafından TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Hamdi Zafer yönetiminde açılış konseri düzenlendi. Ardından Trakya Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisinin tanıtım filmleri izlendi.  Açılış konuşmaları Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay Tarafından gerçekleşti. Açılış konuşmalarının ardından Tabakoğlu, Canap ve Atay ile organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay” Kendinize inanın güvenin, yeteneklerinizin farkına varın” dedi. Atay: “Öncelikle 10 tane olacak  kariyer organizasyonlarımız. İlkini Edirne’de başlattık. Burada ki gerek şirketlerin katılımını gerek sizlerin coşkusunu görünce içimden iyi ki Trakya’dan başlamışız dedim. Sevgili gençler siz doğduğunuz yıllarda üniversiteye gitmek isteseydiniz, muhtemelen bu salonun 3’te 1’i ancak bu salonda olabilecekti. O zamanın koşulları ülkemizde üniversite sayısı azdı ama devlet okudu karar verdi. Bu kadar gencimize daha fazla sayıda yükseköğretim imkânı tanımamız lazım dedi ve üniversite sayımız bugün 207’ye ulaştı” ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp meslek seçerken değişimleri ve değişim dinamiklerini iyi okumak gerektiğini belirtti. Canalp yaptığı açıklamada: “Cumhur Başkanlığımız İnsan Kaynakları ofisi Türkiye coğrafyasının tamamını kapsayacak şekilde 130 üniversitenin katılımı ile bir proje geliştirdi. Proje ismi: “Yetenek Her Yerde”. Gerçektende yetenek Türkiye coğrafyamızın 81 ilinde her yerinde 1000 ilçesinde. Yapılmış olan bu projenin bugün burada Trakya ayağını hep beraber gerçekleştirmek üzere sizlerle bir arada bulunuyoruz. Bu fuar vesilesi ile bir yanda kendilerine meslek seçimi yapmak isteyen gençlerimiz diğer yanda bu gençlerimize yapacakları meslek seçiminde kendilerine alternatifler sunan kamu kurum, kuruluşlarımız ve özel sektörden de firmalarımız ve iş insanlarımız bulunuyor. Değerli gençler, hayatınızda alacağınız en kritik kararlardan bir tanesi hangi mesleği yapacağınıza ilişkin almış olduğunuz karardır. İnsan ömrünün yaklaşık 60 bin, 80 bin saat arasındaki değişen bir kısmı çalışmakla geçiyor. Ancak 60 bin ile 80 bin saatlik bu zaman dilimi çalışmamız olduğumuz diğer zamanları da, diğer aktiviteleri de doğrudan yada dolaylı bir şekilde etkiliyor. Dolayısıyla şuanda hayatınızı derinden etkileyecek bir kararın arkasında bulunuyorsunuz. Hali hazırda dünyada da, Türkiye’de de kendi mesleğinden memnun olmayan insanların sayısı hiçte anımsanamayacak düzeydedir. Hayatınızın en önemli kararını alırken bu fuar sizlere rehberlik edecektir. Hayatınızın en önemli kararını alırken sizlere bazı gözlemlerimi paylaşmak isterim. Bunlardan bir tanesi geleceği okumaktır” dedi.

Açılış konuşmasını yapan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Gerçekten şimdiye kadar yapılmış Trakya’nın, bölgenin, üniversitemizin en önemli etkinliği bu yüzden heyecanlıyız, guruluyuz, onurluyuz. Bu büyük organizasyonu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin destekleriyle Trakya Üniversiteler Birliği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve bu birliğin bir üyesi olan 17 Eylül Bandırma Üniversitesi ile hep beraber organize ediyoruz. Trakya Üniversiteleri zaten kardeş üniversiteler ama bu iyi çalışan bir birlik Bandırma Üniversitesini de bünyesine almıştı. Aslında Ege’de olması gerekirken ben Trakya’da olmalıyım diyen değerli rektörümüze çok teşekkür ediyoruz. 295 firma kamu, devlet, bakanlıklar aynı zamanda ülkemizin en saygın kamu kuruluşları aramızda bu ev sahipliği için mutluyuz, gururluyuz” şeklinde konuştu. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Tekirdağ  Valisi Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, rektörler, firma temsilcileri ve genel müdürlerle öğrenciler katıldı. Ali KARAMAN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu