Ragbi Günlükleri 151

Türkiye Ragbi Federasyonu faaliyet takvimindeki bir organizasyon daha nihayete erdi geçtiğimiz çarşamba günü. 19 Mart’ta, Ankara Kızılcahamam’da başlayan 2023 7’li Ragbi Kadınlar Türkiye Şampiyonası, oynanan final etabının ardından şampiyonuna kavuştu.

                19 Mart’ta başlamıştı heyecan. Dokuz katılımcının olduğu 2023 sezonunda takımlar, iki gruba ayrılmış ve final etabına kalmak için mücadele etmişlerdi. Bu mücadeleler sonucunda Ankara Ragbi, Körfez Gençlerbirliği, Kandıra Akçakoca ALSK, Selçuk Kartallar, Firüzköy SK, Hacettepe Üniversitesi, Kadıköy Ragbi ve Çarşamba Belediyesi klasman maçlarına katılmaya hak kazanan takımlar olmuşlardı.

                Beklenen final maçları, 17 Mayıs Çarşamba günü Konya’nın ev sahipliğinde oynandı. Sabah 10.30’da başlayan çeyrek final eşleşmelerinde Ankara Ragbi, Hacettepe’yi(36-0); Kandıra Akçakoca, Selçuk Kartallar’ı(22-10); Firüzköy SK, Kadıköy Ragbi’yi(25-0);Körfez Gençlerbirliği, Çarşamba Belediyesi’ni(17-0) geçmeyi başardı.

                Yarı finallerde Ankara Ragbi, Kandıra’yı 20-12’lik skorla yenerken; Firüzköy SK da Körfez Gençlerbirliği’ne şans tanımıyor(38-7) ve finalin adı belli oluyordu. Son dönemde, bu iki takımın rekabetine şahit oluyor izleyenler. Kadrolarında yetenekli milli sporcuları barındıran ve Türk kadın ragbisinin lokomotifi vazifesini üstlenmiş bu iki takım, final için stada gelenlere keyifli bir maç izlettiler. Tek ekstra vuruş farkıyla(14-12) biten maçın ardından şampiyon, son iki yılda da olduğu gibi Ankara Ragbi oluyordu.

                Konya’da oynanan karşılaşmaların ardından kadınlarda şu sıralama oluştu: 1-Ankara Ragbi, 2-Firüzköy SK, 3-Kandıra Akçakoca ALSK, 4-Körfez Gençlerbirliği, 5-Selçuk Kartallar, 6-Çarşamba Belediyesi, 7-Hacettepe Üniversitesi, 8-Kadıköy Ragbi.

                Şampiyon takımın antrenörü Ali Müslüm Him, kazanılan kupayı köşemize değerlendirdi: ”Ankara Ragbi Spor Kulübü Kadın takımı olarak, bu, bizim üst üste aldığımız 3. şampiyonluğumuz. Başarı, bazen şans eseri kolay elde edilebilir. Takımım adına çok mutluyum ki bu sezon ile beraber, işin şans olmadığını, çalışmak olduğunu gösterebildik. Bir başarı eğer devam ettirilebiliyorsa, bu, onun şans olmadığını gösterir kanaatindeyim. Bu sezon takımımla çok az beraber olabildim ama bu bende hiçbir zaman güvensizlik yaratmamıştı. Çünkü biz, bu serüven için zamanında çok çalıştık. Herkes bir şeylerden fedakarlık yaptı ki camiamızdaki  bütün takım ve sporcuların yaptığı gibi  bu bizi başarıya sürükledi. Tekrardan bu hissi yaşamak ve bunu 3. kez yaşıyor olmak, gerçekten tarifsiz bir gurur ve mutluluktu benim için. Takımımı da mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum. Ragbinin gelişmesi için büyük bir öneme sahip olan alt yapının, yavaş yavaş ilerlemesi ve alttan bu işi daha küçük yaşlarda öğrenip devam ettirmenin faydalarını da gördüğüm bu turnuvada, oyuncularımdan birisi olan Ayça Akçınar’ı gösterdiği performans için ayrıca tebrik ederim. U18 ekibiyle şampiyonluğu yaşadıktan sonra, büyükler kategorisinde de yakaladığı bu performans ile büyük takıma da fazlaca katkıda bulundu. Bunun için tekrardan kendisini buradan tebrik etmek isterim. Zorlu bir final maçı geçti bizim için. İki taraf için de hakem hataları oldu elbette. İki takımda, birbirlerini çok zorladı. Firüzköy SK ragbi takımını da çok tebrik ediyorum. Ayrıca, Firüzköy SK oyuncularından Nazlıcan Erdoğan’a, sahada göstermiş olduğu fair play davranışı için de ayrıca teşekkür ederim. Turnuva genelinden bahsedecek olursam… Açık söylemek gerekirse, bir önceki sezonlara göre daha sakin bir ortam söz konusuydu. Camia olarak, küçükte olsak, önceki turnuvalarda takımlar yenildikten sonra turnuvaları izler eğlenirler, coşkulara eşlik edilirdi. Ama bu sezon, yenilen takım sahadan ayrıldı ve hiç kimse mutlu görünmüyordu. Bu, beni açıkçası üzdü. Umarım, bu başarıyı devam ettirebiliriz. Hedefimiz, bu 3. şampiyonluğun 4-5 olması. Bunun için daha fazla çalışacağız.”.

                Şampiyona sonunda kendisine ikinci basamakta yer bulan Firüzköy SK antrenörü Doğan Doğan, hem takımının sonuca itiraz sürecini hem de kadın ragbisinin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Doğan Hoca, ”Kadınlarda bir itirazımız oldu Merkez Hakem Kurulu’na. Buradan gelecek sonucu bekliyoruz. Hakemin kendisi de kabul etti hatasını. Videoları yolladık, çıkacak sonucu bekliyoruz. Ragbi Teknik Kurulu’nun da kabul ettiği bir durum var ortada. Sonucun bugün yarın gelemesini bekliyoruz. Şu an için ikinci görünüyoruz. Turnuvada, kadın ragbisinin kötüye gittiğini gördüm. Yıllardır ragbi oynayan oyuncular kenara çekilse, kadın ragbisi bitmiş durumda. Takımlar arasında sıyrılan oyuncu da yok. İki ya da üç tane kadın takımı var Türkiye’de, ragbi bilen ve mücadele eden. Ankara Ragbi var, Kandıra’da bir oluşum var, bir de Firüzköy var maalesef. 25 tane üniversitenin katıldığı Üniversiteler Ligi’nde bile inanılmaz çekişmeler oluyorken, şu an Türkiye Şampiyonası’nda epey geriye gitmişiz” dedi.

                3.lük maçının kazananı olarak kürsüde yer bulan Kandıra Akçakoca ALSK antrenörü Selçuk Cömert, ”Geçen yıl, ilk kez katıldığımız büyük kadınlar ligini 4. sırada tamamlamıştık. Dereceye girmenin kolay olmadığı bu ligde, sporcularımızın bireysel antrenmanlarını aksatmaması yükümüzü hafifletti. İstediğimiz oyunu yarı finalde tam anlamıyla oynayamasak da üçüncülük maçında hatamızı telafi etmeyi başardık. Bu önemli karşılaşmanın, Kocaeli derbisine dönüşmesi, bizi ayrıca gururlandırdı. Kulüp tarihimizde, büyük kadınlar ligindeki ilk başarımız, hepimizi sevindirdi. Turnuvayı ciddi bir sakatlığımız olmadan sonlandırdık. Emeklerinden dolayı kulüp başkanımız Bayram Meşe’ye, sporcularımıza, Kandıra Halkı’na ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz.” diyerek görüşlerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu