Bakkal amcadan aşı çağrısı

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, vatandaşları ve tekel esnafını aşı olmaya davet etti. Yaşagör açıklamasında, “Biz aşı olanlar diyoruz ki tüm vatandaşların en kısa sürede aşılarını olması gerekiyor. Bu pandemi sürecinin en kısa sürede ortadan kalkması anlamında herkesin yardımcı olması lazım. Hep beraber mücadele ederek bunu ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan aşı çalışmalarına herkesin katılım sağlayarak, aşılarını olması gerektiğini vurgulayan Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “ Şu anda yapılan aşıların zaten devletin elinde bilgileri var. Bizim tavsiyemiz herkesin aşı olunmasından yana. Biliyorsunuz bu pandemiden en çok etkilenen kesim serbest çalışan kesim, ticaret ile uğraşan kişiler ve esnaflar olarak pandemiden olumsuz etkilendik. Biz gelir kaybına uğradık. Biz daha önce elde ettiğimiz ufak tefek varlıklarımızı da kaybetmiş olduk. Dolayısıyla çok zor günler geçiriyoruz. Genel başkanımızın da aşı kampanyası ile ilgili çağrıda bulundu. Tüm vatandaşlarımızın aşı olması çağrısında bulundu. Biz de bunu destekliyoruz. Kesinlikle insanlarımızın bir an önce aşı olması gerekiyor. Aşı olmayan ve istemeyenlerin neden olmak istemediklerini ortaya koymaları gerekiyor” diye konuştu.

Bir daha yaşanabilecek kapanma süreci olursa ve esnaf dükkan kapatmak zorunda kalırsa o zaman çok daha zor günler yaşanabileceğini dile getiren Yaşagör; “Biz aşı olanlar diyoruz ki tüm vatandaşların en kısa sürede aşılarını olmalılar. Bu pandemi sürecinin en kısa sürede ortadan kalkması anlamında herkesin yardımcı olması lazım. Hep beraber mücadele ederek bunu ortadan kaldırabiliriz. Bu yıl işyerlerimizi kapatırsak çok zor durumlar geçiririz. Bizim görüştüğümüz arkadaşların birçoğunun aşı olduğunu biliyoruz. Gelen müşterilerimize bile aşı olması konusunda uyarılar yapıyoruz. El birliğiyle bu pandemiyi geçirebileceğimizi söylüyoruz. Tabi pandemi hala bitmiş değil, maske, mesafe ve hijyen kurallarına devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu