“Çalışmaları yakından takip edeceğiz”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı düzenlediği basın toplantısında Selimiye Camii çevresinde başlatılan 1.etap restorasyon çalışmalarını yakından takip edeceklerini söyledi. Gökerküçük ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Selimiye Camii önüne koyulan çalışma tabelasının bulunduğu yerin rahatsız edici olduğunu ifade etti. Gökerküçük açıklamasında; “Bir rahatsızlığımız var, kocaman bir tabela koymuşlar çok yanlış. Umarız onu da Çevre Şehircilik Bakanlığı oradan kaldırır. Çünkü 130 gün inşaat sürecekse yeri değiştirilir başka çare bulunabilir” diye konuştu.

Selimiye Camii çevresinde başlayan düzenleme çalışmalarını yakından takip edeceklerini ifade eden Kent Konseyi Edirne Temsilcisi Ziya Gökerküçük; “Yıllardır orasının temizlenmesi güzelleşmesi için uğraşmıştık zaten. Yapılacak sürenin 130 gün olduğunu söylüyorlar. 10 Eylül gibi çalışmalar başlatıldı. Bu da demek ki 20 Ocak gibi bitmesi lazım. Biz onu takip edeceğiz. Çünkü kar yağdı, buz oldu diye erteleyebilirler. Para yetmedi diye erteleyebilirler. Bunların olamaması alazım. Gerçekten yapılan acaba belediyenin onayladığı projemi? Yemiş kapanın ihyası falan inşallah bunlar olmaz, planda çünkü yoktu. Umarım düzgün bir şey olur” dedi.

“KOCAMAN BİR TABELA KOYMUŞLAR ÇOK YANLIŞ”

Çalışmaların başladığı yere koyulan tabeladan da rahatsızlık duyduklarını dile getiren Gökerküçük; “Bir rahatsızlığımız var, kocaman bir tabela koymuşlar çok yanlış. Umarız onu da Çevre Şehircilik Bakanlığı oradan kaldırır. Çünkü 130 gün inşaat sürecekse yeri değiştirilir başka çare bulunabilir. Hele de Edirne’ye gelen insanlar Eski Camii tarafından baktığında Selimiye Camii’nden çok o tabelayı görüyor. Bir resmi kurumun kendini o şekilde reklam etmesine gerek yok. Zaten her tarafta var” ifadelerini kullandı. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu