Toplantı ve afiş asma yerleri hakkında açıklama

Edirne Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 2911 sayılı kanun kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerlerle afiş ve pankart asma yerlerini duyurdu.

Yapılan açıklamada;  “Edirne Valiliğinin 01.02.2022 tarihli ve 15289 sayılı kararıyla Edirne il merkezinde 2911 sayılı kanun kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerlerle afiş ve pankart asma yerleri belirlenmiştir. Açık hava toplantısı yerleri; İstasyon Meydanı, İstasyon Mahallesinde, Edirne Garı önünde bulunan, 3.500 m2’lik alandır. Yaklaşık 14.000 kişiliktir. Cuma Pazarı Doğusundaki Otopark Alanı, Dilaverbey Mahallesinde, Cuma Pazarı’nın doğusunda, Eski Elektrik Fabrikası ile Cuma Pazarı arasında kalan, 5000 m2 büyüklüğündeki alan. Öngörülen katılımcı sayısı 7.000 kişiden az olan açık hava toplantıları için tahsis edilecektir. Bu alan Pazartesi ve Cuma günleri kullanılamaz. Gösteri yürüyüşü güzergâhları ile toplanma ve dağılma yerleri; Dinlenti Park-Edirne Garı Yürüyüş Güzergâhı: Şükrüpaşa Mahallesinde İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan Dinlenti Park toplanma alanıdır. Buradan güneydoğuya doğru İlhami Ertem Caddesi-güneybatıya doğru Ali Rıza Atatürk Caddesi-devamında Prof. Dr. Süheyl Ünver Caddesi-devamında İstasyon Caddesinden Edirne Garı önüne ulaşan güzergâh yürüyüş güzergâhıdır. İstasyon Meydanı, bu yürüyüş güzergâhında dağılma alanıdır. İlhan Koman Parkı-Mutafçılar Sokak-Selamsız Sokak-Çömlekçiler Sokak-Köprübaşı Caddesi-Cuma Pazarı Doğusundaki Otopark Alanı Yürüyüş Güzergâhı: Eski Caminin güneyinde bulunan İlhan Koman Parkı toplanma alanı olmak üzere Rüstempaşa Kervansaray kuzeyinden Mutafçılar Sokak-devamında Selamsız Sokak-devamında Çömlekçiler Sokak-devamında Köprübaşı Caddesi yollarını takip ederek Cuma Pazarı doğusundaki otopark alanına ulaştıran güzergâhtır. Bu güzergâhta toplanma yeri İlhan Koman Parkı, dağılma yeri Cuma Pazarı doğusundaki otopark alanı açık hava toplantı alanıdır. Bu güzergâh pazartesi ve cuma günleri kullanılamaz” ifadelerine yer verildi.

Afiş ve pankart asma yerleri ise, düzenleme kurulunun bildirimleri doğrultusunda Edirne Valiliği’nin olur vereceği afiş ve pankartlar için Edirne Belediye Başkanlığınca şehrin muhtelif yerlerine konulan ücretli/ücretsiz reklam panoları, raket ve billboardlar kullanılacağını belirtildi. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu