“Faiz gelirlerinde artış var”

Bankacılık sektörünün kârının nisanda yüzde 707,8 arttığını söyleyen Saadet Partisi Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin, “BDDK verilerine göre, sektörün net kârı bu yılın ocak-nisan döneminde 98,2 milyar liraya yükseldi. BDDK verilerine göre, tüketici kredileri tutarı da 27 Mayıs itibarıyla 13 milyar 696 milyon lira artışla 867 milyar 349 milyon liraya çıktı. Yani bankacılık sektörü yılın ilk 4 ayında geçen yıla göre kârını uçurdu. Geçen yıla göre sektörün kârı yüzde 374 artış göstermiş oldu. Faiz gelirlerinde yüzde 85, faiz giderlerinde yüzde 38 artış var. Böylelikle net faiz gelirlerinde yüzde 175 artış oldu” dedi.

Kriz büyürken 89 bin kişinin milyoner olduğuna belirten Saadet Partisi Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin; “BDDK’ye göre hesabında 1 milyon TL ve üzeri mevduat olan mudi sayısı Kasım 2021’den Nisan ayına dek geçen beş aylık süreçte 511 bin 405 kişiden 600 bin 118’e çıktı. Buna göre yüksek enflasyon döneminde 88 bin 713 kişi daha milyoner oldu. Milyoner sayısı beş ayda yüzde 17 arttı. Milyonerlerin toplam serveti ise 3,9 trilyon liraya ulaşmıştır” dedi.

Gelir dağılımındaki eşitsizliği üreten ekonomik ve siyasi düzenin sorgulamadan saadete ulaşılamayacağını ifade Tekin, “Adil temeller üzerinde yeni bir dünyayı kurmalıyız. Ve biz bu sistemi kuracağız inşallah” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu