Kurban Bayramı bilançosu

Edirne’de Kurban Bayramı’nın ilk günü kurbanlıklarını kendi kesmek isteyen 41 acemi kasap, hastanenin yolunu tuttu. Ülke genelinde ise 5 bin 102 kişi kurban keserken kendini yaraladı. Diğer yandan bayramda meydana gelen kazalarda ülke genelinde toplam 28 kişi hayatını kaybetti.

Kurban Bayramı’nda her sene olduğu gibi bu senede acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu. Edirne’de kendi kurbanını kesmek isteyen 41 kişi hastanelik yaralanarak oldu. Ülke genelinde ise toplam 5 bin 102 kişi kurban bayramının ilk gününde kurbanlık keserken yaralandı.

Diğer yandan Kurban Bayramı boyunca trafik kazaları meydana geldi. Seyir halinde olan bir araç, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Kazada, otomobildeki bir çift hayatını kaybederken, çiftin oğlu ve torunu ise ağır yaralandı. Uzunköprü ilçesinde ise iki aracın çarpıştığı kazada 1 çocuk yaralandı. Tekirdağ’da da kazalar meydana geldi. Çorlu ilçesinde kamyonun çarptığı hafif ticari araçtaki sürücü ve 8 yaşındaki ikiz çocukları hayatını kaybetti. Yaralanan 5 kişinin ise durumun ağır olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Kurban Bayramı’nda meydana gelen kazalarda toplam 28 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;  “Lütfen trafik kurallarına uyalım. 7-18 Temmuz tarihleri arasında bayram trafiği için teyakkuzdayız. 8 Temmuz Arefe Günü 8, bayramın; 1. Günü 9 Temmuz 8, 2. Günü 10 Temmuz 9, 3. Günü 11 Temmuz 3 olmak üzere toplam 28 kaybımız var. Trafikte bayramınız kemerli olsun” ifadelerine yer verdi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu