Ragbi Günlükleri 130

İyisiyle kötüsüyle bir ragbi sezonu daha geride kaldı. Yılın ilk yarısında, 7’li ragbi ligleri tamamlanmış; geriye 15’li ragbi rekabeti kalmıştı. Geçtiğimiz perşembe günü Ankara’da oynanan finalde, şampiyon belli oldu. Bu haftaki yazımızda, Anadolu Lions ve Hacettepe Ragbi takımları arasında oynanan final maçına değineceğiz.

Öncelikle iki takımın final yolculuğunu bir kez daha hatırlayalım istiyorum. Sezona aynı grupta, İç Anadolu Grubu’nda başlayan iki takım, sezon açılışını da aralarında yapmışlardı. Beytepe Stadı’nda oynanan grup mücadelesinden galibiyetle ayrılan Anadolu Lions, grubundaki zorlu bir deplasmandan sağ çıkmayı başarmıştı. Grubunda oynadığı diğer karşılaşmaları da kayıpsız atlatan Eskişehir temsilcisi, yarı finalde Trakya Gladyatörleri’yle eşleşti. Farklı kazanılan yarı finalin ardından, adını finale yazdıran Lions, namağlup şampiyonluk hedefliyordu. Geçen sezonun şampiyonu Hacettepe ise, mağlubiyetle başladığı sezonda, ivmesini arttırarak devam etti. Grubunu ikinci sırada tamamlayarak play off oynamaya hak kazandı. Çarşamba Sharks’ı play off’ta mağlup edip final grubuna kalan Hacettepe, Marmara Grubu’nun güçlü temsilcisi Kadıköy Ragbi’yi ekarte edip, finalde yer almayı başardı.

hacettepe 1.%5B2%5D | Edirne Ahval GazetesiFinal maçı, daha önceden planlandığı gibi Ankara’nın ev sahipliğinde oynandı. Ancak yapılan ilandan farklı olarak, bazı son dakika gelişmeleri yaşandı. İlk açıklanan plana göre final maçı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) bağlı Ankara Sincan’daki Osmanlı Stadı’nda oynanacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak yayınlanacaktı. Ulusal yayın yapan bir televizyondan, ragbi izleme keyfini yaşayacağımızı düşünüyorduk. Ragbi Teknik Kurul Başkanı Oğuzhan Danışmaz’dan öğrendiğime göre, ABB, son dakikada yüksek bir kira talebinde bulunmuş ve bu ücretin maçtan önce yatırılmasını talep etmiş. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan Türkiye Ragbi Federasyonu da çareyi, saha değişikliği yapmakta bulmuş. Maçın oynandığı Pursaklar’daki stadın, yayın kalitesine uygun olmaması da TRT’yi akış değişikliğine götürmüş. Yani, birbirini etkileyen gelişmeler sonucunda maç, 1 Aralık Perşembe günü saat 13.00’da Pursaklar Saray Mahmudiye Stadyumu’nda oynanırken, Türkiye Ragbi Federasyonu Youtube hesabından canlı yayınlandı. Ankara’daki ragbi seyircisinin ilgi gösterdiği maçın bazı özel konukları vardı. İngiltere Büyükelçilliği’nden Jules Davies, Fransa Büyükelçiliği’nden Julien Cecelion, Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan’ın misafiri olarak karşılaşmayı tribünde takip ettiler.

lions | Edirne Ahval Gazetesi80 dakikalık oyun süresinin belli bölümlerinde, kontrolün iki takım arasında el değiştirdiğini gördük. Hacettepe, baskın olduğu taraf olan forvetleriyle sonuç ararken; Lions ise, açık alanda bekleriyle neticeye varmaya çalıştı. Lehine çalınan çok sayıda penaltıyı akıllı kulllanan Eskişehir takımı, kendisine şampiyonluğu getiren 21 sayının tamamını alan golü(3 puanlık sayı) ile bulurken, maçtaki geçiş sayılarını(try) Hacettepe’den gördük. İki try bulmasına karşın maçı kaybeden Hacettepe, son şampiyon ünvanını Anadolu Lions’a devretti. Maçın oyuncusu, şampiyon olan takımdan Yusuf Sarıçan seçildi.

scrum | Edirne Ahval GazetesiAnadolu Lions takımının antrenörü Miraç Ertürk, köşemiz için yaptığı değerlendirmede, ”Kendi adımıza sezonun en zorlu maçını oynadık. Yüksek tempoda geçen bir müsabaka oldu. Rakibimizin maça çok iyi hazırlanacağını biliyorduk. Nitekim öyle de olduğunu gördük. Bu kadar kıyasıya bir maç olması, bizi maç esnasında teknik ve taktik bazı radikal kararlar almak zorunda bıraktı. Oyuncularımız da verdiğimiz taktikleri doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulayınca şampiyonluğa uzanmış olduk. Hacettepe Tiger takımını da mücadelerinden dolayı tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

NOT: Fotoğraflar, Türkiye Ragbi Federasyonu internet sitesinden (trf.gov.tr) alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu