‘Bu yılki yarış daha anlamlı’

Edirne’de 8’incisi düzenlenecek olan Edirne Maratonu’nun 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Etkinliği düzenleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ yaptığı basın toplantısında, “Bu yıl gerçekleştireceğimiz yarış, diğerlerinden çok daha önemli ve anlamlı. Çünkü Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. Bu sadece Edirne Maratonu komitesi olarak bizler için değil, bütün ülkemizdeki etkinlikler için, kurum ve kuruluşlar için, bütün yurttaşlar için önemli” dedi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 8’inci Uluslararası Edirne Maratonu’nun 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Akdağ yaptığı basın toplantısında; “8’inci Uluslararası Edirne Maratonu’nun tarihini 14 Mayıs olarak belirlemiştik. Fakat sonradan gelişen seçimle ilgili gündem ve tarih netleşince; biz de doğal olarak maratonumuzun tarihini değiştirme ihtiyacı duyduk. Tabi takvim çok yoğun; birçok yarın ileri tarihlere gidiyor. 8’inci Uluslararası Edirne Maratonu’nu 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirme kararı aldık. Tarihi federasyon takviminde de güncelledik. Tabi bu yıl gerçekleştireceğimiz yarış, diğerlerinden çok daha önemli ve anlamlı. Çünkü Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. Bu sadece Edirne Maratonu komitesi olarak bizler için değil, bütün ülkemizdeki etkinlikler için, kurum ve kuruluşlar için, bütün yurttaşlar için önemli. Biz de maratonumuzu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır, ülkemize ve şehrimize yakışır bir şekilde bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde başarıyla gerçekleştireceğiz. Amacımız; bu organizasyona katılan bütün sporcuların bu coşkuyu yaşaması. Tabi Avrupa Atletizmin de takvimindeyiz biz. Yaklaşık 50 Avrupa ülkesinden atlet katılıyor bu organizasyona. Bu da bizim omuzlarımızdaki sorumluluğu biraz daha arttırıyor. Çünkü biz Cumhuriyet coşkumuzu, bize konuk olarak katılan bütün misafirlerimize aktarmakla mükellefiz. Bunu ülkemize yakışır bir şekilde yapmakla mükellefiz. O yüzden bunu çok önemsiyoruz. Bütün şehrin bunu önemsemesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehrin bütün bileşenlerinin de, organizasyonun kusursuz bir şekilde yapılması adına bu coşkuya ortak olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

‘PAZARKULE’DEKİ ÇALIŞMALAR PARKURU DEĞİŞTİREBİLİR’

Pazarkule Sınır Kapısı’nda devam eden modernizasyon çalışmalarının seyrine göre parkurda bir değişiklik yapabileceklerini belirten Akdağ, “Maratonumuzun parkuru aslında değişmedi fakat bir güncellemeye ihtiyacımız olacak. Çünkü Pazarkule’de bir çalışma var. Teknik Komitemiz ile beraber parkurda bir inceleme yaptık. Kapının Mart ayında biteceği yönünde bilgi verdiler bize. Eğer Mart ayında kapı tamamlanmış olursa, doğal olarak o kapıya giden yeni yol üzerinden yeni bir güzergah olmuş oluyor. Yeniden parkuru ölçtürüp tescilini yaptıracağız. Ama maraton tarihimize kadar kapı faaliyete geçmezse; organizasyon var olan parkurumuzda gerçekleşecek” ifadelerine yer verdi.

Teknik Komite Sorumlusu Muammer Mırsal, Genel Sekreter Ahmet Kadir Çakır ve Başkan Yardımcısı İsmail Kutlu ise maratonun kusursuz yapılması adına çalışmaya devam ettiklerini ifade ettiler. Balkan Run Koşu Grubu kurucularından Anıl Yaşagör de, spora ve spor kültürüne yatkınlığın artması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Edirne maratonuna destek verdiklerini belirtti. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu