İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak

Geçtiğimiz Eylül ayında yaşamını yitiren Edirne Barosu eski başkanlarından mevcut Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un babası 57 yıllık avukat İbrahim Karakoç’un adı, bir ömür hizmet verdiği Edirne Barosu binasıyla Edirne Adliyesi arasında bulunan sokağa verildi.

Edirne Barosu’nun eski başkanlarından, mevcut Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un babası, avukatlık mesleğinin duayen isimlerinden Av. İbrahim Karakoç, 2023 yılının eylül ayında 83 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Edirne Belediyesi de 57 yıllık duayen avukat İbrahim Karakoç’un isminin yaşatılması için harekete geçti. Edirne Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantısında gündeme alınan konu görüşülerek, Karakoç’un isminin İstasyon Mahallesi’nde bulunan Edirne Barosu ve Edirne Adliyesi arasında bulunan 303’üncü Sokak’a verilmesi kararlaştırıldı.

Av. İbrahim Karakoç’un adının verildiği sokak, bugün düzenlenen törenle yeni ismine kavuştu. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, baroya bağlı avukatlar, ailesi ve sevenleri katılım sağladı.

IMG 7211 | Edirne Ahval Gazetesi
İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi

“İNSANOĞLU BEDENEN ÖLDÜĞÜNDE ÖLMEZ, İNSANOĞLU UNUTULDUĞUNDA ÖLÜR”

Av. İbrahim Karakoç’un oğlu Baro Başkanı Gökhan Karakoç, törende duygu dolu bir konuşma yaptı. Karakoç; “İçinden geçmekte olduğumuz zaman diliminin bizlere gösterdiği, anlattığı tartışmasız yegâne gerçek; bir yandan dünyaya gelen biz yolcuların günü vadesi geldiğinde buradan ayrılıp başka bir diyara, başka bir mekâna göç edeceğimiz olduğudur. Ancak biz inanırız ki; insanoğlu bedenen öldüğünde ölmez, insanoğlu unutulduğunda ölür. Eğer insan unutulmuyorsa, geride bıraktıklarıyla hatırlanıyorsa, baki kalan şu kubbede bir hoş seda bırakabilmişse ölmez. Bu bağlamda 83 yıllık ömründe, 57 yıl boyunca hafta sonu-hafta içi, dini-milli bayram demeden, gece-gündüz demeden avukat olarak, avukat gibi yaşayıp avukat gibi aramızdan ayrılan babamın bu anlamda içine doldurduğu dostlukları burada görünce duygulanmamak elde değil” dedi.

IMG 7225 | Edirne Ahval Gazetesi
İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi

“Mücadele ettiği iki kurum arasındaki bu sokağın olması bence çok anlamlı oldu”

Belediye Başkanı Gürkan da Av. Karakoç’a bir ahde vefa örneği göstermek istediklerini ifade ederek; “Bir insan ancak o insanı onu en son anan son insan öldükten sonra ölürmüş. Tabi insanların en büyük gayesi belki de hepimizin en büyük çabası kendimizden sonra da ismimizin yaşaması yaşatılması ve anılması; insanlık bunun için mücadele veriyor. Bu anlamda Edirne’ye çok değerli hizmetler bırakan çok değerli katkıları olan ama onun ötesinde insan olmanın erdemli duruşunu herkese her ortamda her fırsatta bizzat yaşatan sevgili İbrahim Karakoç’a, sevgili ağabeyime bir ahde vefanın önermesidir. Onun yıllarca emek verdiği kutsal savunma hakkının yaşama geçmesi için mücadele ettiği iki kurum Edirne Barosu ve adliye arasındaki bu sokağın olması bence çok anlamlı oldu. Hatta şunu da söylemek isterim. Biraz ileri giderek müsaadenizle bakınız bazen yaşam bittikten sonra da görev bitmiyor; sevgili İbrahim Karakoç ağabeyimiz hala baro ile adliye arasında bir köprü vazifesi yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Adem Batuhan SEVER

WhatsApp Image 2024 02 19 at 16.25.46 | Edirne Ahval Gazetesi
İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2024 02 19 at 16.25.46 1 | Edirne Ahval Gazetesi
İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2024 02 19 at 16.29.41 | Edirne Ahval Gazetesi
İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2024 02 19 at 16.29.42 | Edirne Ahval Gazetesi
İsmi ömrünü verdiği yerde yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu