Köksal’dan Yabancı Diller Yüksekokullarına profil çalışması

Prof. Dr. Handan Köksal’ın yazarlarından olduğu “Türkiye’deki Yabancı Diller Yüksekokulu Profili: Yönetim, Eğitim, Öğretim Elemanı, Kalite ve Akreditasyon” adlı kitap erişime açıldı.

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Handan Köksal, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Hatipoğlu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Göçerler’in ortak yazarı olduğu “Türkiye’deki Yabancı Diller Yüksekokulu Profili: Yönetim, Eğitim, Öğretim Elemanı, Kalite ve Akreditasyon” isimli kitap çalışması Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi üzerinden açık erişime sunuldu.

Kitap hakkında bilgi veren Prof. Dr. Handan Köksal, “Yabancı diller yüksekokullarının mezun vermemesi, Bologna Bilgi Paketine dâhil olmaması, AKTS iş yükünü tanımlayamaması, YÖK Atlas bünyesinde yer almaması ve üniversite içerisinde akademik teşkilat yapısı gereği fakülte ve meslek yüksekokullarından farklı konumlandırılması sebebiyle eğitsel ve yönetsel uygulamalarda farklı süreçlerin yürütülmesinden dolayı birçok belirsizlik ortaya çıkmaktadır. Bu belirsizlik yabancı diller yüksekokulunun salt yabancı dil eğitimi veren bir konumda görülmesine yol açmaktadır. Bu durumun temelde yüksekokulların kurumsal kimlik sorunu yaşamasına da neden olabilmektedir. Bu yüzden bu araştırma kitabı ile hedeflenen, Türkiye’deki yabancı diller yüksekokullarına yönelik olarak yönetim, eğitim, öğretim elemanı, kalite ve akreditasyon başlıkları altında bir profil çalışması ortaya koymaktır” dedi. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu