Komşuyu kış vurunca pazar yerli müşteriye kaldı

Bulgaristan’da sert geçen kış şartları sebebiyle, Bulgar ziyaretçilerin Ulus Pazarı’na 2 haftadır az sayıda geldiklerini belirten UPEK Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, Yunan ziyaretçi sayısında da son 2 aydır artış olduğunu kaydetti.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, son 2 haftadır Ulus Pazarı’nda Bulgar ziyaretçilerin yerini yerli vatandaşlara bıraktığını ifade etti. Diğer yandan Ulus Pazarı’nda Bulgar ziyaretçi eksikliğine rağmen çok sayıda yerli vatandaşın alışveriş yaptığı görüldü.

BULGARİSTAN’DA SERT GEÇEN KIŞ, EDİRNE’Yİ ZİYARETÇİDEN ALIKOYDU

Bulgaristan’da kış şartlarının oldukça sert geçmesinden dolayı Bulgar ziyaretçilerin pazara olan ilgisinin, son 2 haftadır az olduğunu belirten Atkoşan; “Pazardaki durum sakin devam ediyor. Bu, sezon boşluğu dediğimiz bir durum. Ayrıca Bulgaristan’da da kış şartlarının daha ağır seyrettiğinin duyumunu aldık. Takriben 2 haftandan beri Bulgar müşteriler hususunda gelen kişi sayısı az. Bunun yerini bizim kendi yerel halkımız tamamlıyor. Edirneli ve çevre şehirlerden gelen vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Yine en uyun şekilde en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hem ürün bazında hem fiyat bazında esnafımız en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyor. Bulgar müşterilerinde havaların biraz düzelmesi ile birlikte ilgilerinin tekrar artacağını düşünüyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2024 01 19 at 17.31.21 | Edirne Ahval Gazetesi
Komşuyu kış vurunca pazar yerli müşteriye kaldı | Edirne Ahval Gazetesi

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİKÇE PAZARA OLAN İLGİNİN ARTACAĞINI BEKLİYORUZ”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmeye devam etmesiyle Yunan müşterilerin de Ulus Pazarı’nı tercih etmeye başladığını dile getiren Atkoşan; “Yunan müşterilerimiz konusunda son bir buçuk, iki aylık dönemde, eskiye nazaran hissedilir bir fark var ancak henüz yeterli değil. Bu sevindirici bir gelişme hem ülkemiz hem de şehrimiz adına. Ümit ediyoruz ki, iki ülke arasındaki buzlar eridikçe pazara olan ilginin artacağını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ULUS PAZARI, ROMANYA’DA DA BİLİNİYOR’

Romanya’da Ulus Pazarı’nın bilinir olduğuna dikkat çeken Atkoşan; “Özellikle Romanya’da pazarımızın bilinirliği var. Rumen müşterilerimiz pazarımıza dönem dönem geliyorlar. Boşnak misafirlerimizin çoğunlukla cami ziyareti için geldiğini biliyoruz. Bunun için tabi ki biz de Bosna Hersek vatandaşları için bir çalışma yapabiliriz. Ancak Romanya’da, Bulgaristan kadar bilinirliği var” diye konuştu. Adem Batuhan SEVER

WhatsApp Image 2024 01 19 at 17.31.21 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Komşuyu kış vurunca pazar yerli müşteriye kaldı | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu