“İndirim yetersiz, fiyatlar sabitlenmeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla mücadele kapsamında bütün sektörlere indirim çağrısında bulunmuştu. Firma sahipleri de Cumhurbaşkanı tarafından yapılan çağrıya kulak vererek indirim uygulamaya başladılar. İnşaat sektöründe de yapılan indirimleri değerlendiren Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Tezcan Liznak, indirim yapmaktan ziyade fiyatların sabit tutulması halinde sektöre daha fazla fayda sağlanılacağını belirtti. Liznak ayrıca içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde inşaat sektörünün sıkıntılar çekeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yaptığı indirim çağrısına, ticaret ve sanayi odalarından perakendecilere, zincir marketlerden farklı sektörlere kadar destek verilmeye devam ediyor. Yapılan çağrıların ardından iş dünyasından kampanyaya katılım hızla artarken, destek veren sektörler arasında betoncular da yer aldı. Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır betonda indirime gittiklerini açıkladı. İnşaat sektörüne de yansıyan indirim çağrılarını gazetemize değerlendiren Edirne İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Tezcan Liznak; “Cumhurbaşkanımıza, bu konuya ilgi ve alaka gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Tabi indirim çağrısı çok güzel, fakat yapılan indirimler yeterli değil. Çünkü yüzde 5’lik indirim, bugün 2 bin liraya aldığımız betonu, 1900 liraya almamıza sebep oluyor, 100 liralık bir indirime tekabül ediyor” dedi.

WhatsApp Image 2023 07 25 at 13.43.09 | Edirne Ahval Gazetesi
“İndirim yetersiz, fiyatlar sabitlenmeli” | Edirne Ahval Gazetesi

İndirim yerine fiyatların sabit tutulması gerektiğini söyleyen Liznak; “İndirimden ziyade, zam yapılmaması ve fiyatların sabit tutulması da bizim için yeterli olacaktır. Ekstra zamlar gelmediği sürece ve beton fiyatları sabit olduğu sürece bize fayda sağlayacaktır. Demir, tahta, tuğla gibi diğer ürünlerde de indirimden ziyade fiyatlar sabit tutulsa, bizim için yeterli olacaktır” diye konuştu.

“HENÜZ DURMA NOKTASINA GELMEDİK”

Diğer yandan kış mevsiminin gelmesiyle inşaat sektörünü bekleyen sorunlardan da bahseden Liznak; “Kış sezonu geliyor. Henüz karlı havalar başlamadı, yağmurlu hava devam ediyor. Fakat inşaatlarda durma noktasına gelmedik. Hala faaliyetlerimiz devam ediyor. Sektörümüz hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Tabi havalar daha da soğur, eksi derecelere gelirse inşaatlar durma noktasına gelecektir. Daha o noktaya gelmedik” diye konuştu. Adem Batuhan SEVER

insat | Edirne Ahval Gazetesi
“İndirim yetersiz, fiyatlar sabitlenmeli” | Edirne Ahval Gazetesi
sehir 2 1 | Edirne Ahval Gazetesi
“İndirim yetersiz, fiyatlar sabitlenmeli” | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu