“2024 altın yılı olacak”

Saraçlar Caddesi kuyumcu esnaflarından Rahmi Cömert, Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesini görerek rekor tazeleyen altın fiyatlarını değerlendirerek, yıl sonuna kadar altın fiyatlarının 2 bin 100 ile 2 bin 200 lira arasına yükselebileceğini ifade etti. Cömert, enflasyon rakamlarının güven vermemesi sebebiyle altında yükselişin sürdüğünün altını çizdi.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (FED) gelecek yıl faiz indirimine başlayabileceği yönündeki yönlendirmelerinin ardından yükselişe geçti. İsrail-Hamas arasındaki çatışmayla birlikte altın fiyatları Ekim ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 12 oranında değer kazandı. Saraçlar Caddesi kuyumcu esnaflarından Rahmi Cömert, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyelerine ulaşan altın fiyatlarını değerlendirdi.

GRAM ALTIN 1940 LİRA

Altının, son 7 ayın zirvesine ulaştığına dikkat çeken Cömert, yıl sonuna kadar gram altın fiyatlarının 2 bin 100 lira ile 2 bin 200 liraya kadar yükselebileceğinin altını çizdi. Cömert; “Altın şu an 7 ayın zirvesine ulaştı. Altının gramı 1940 liradan alıcısı ile buluşuyor. Altın yükselmeye devam edecek. Yıl sonunda 2 bin 100, 2 bin 200 liraları bekliyoruz. O civarları görecektir. Şu an dolar altın birlikte yükseliyor. Dolar biraz hareket etse; direkt 2 bin lirayı bulacaktır. Dolar baskılandığı için fazla ilerleme gerçekleşmiyor. Dolar hareket ettiği anda 2 bin lira olacak. Çeyrek altının satış fiyatı, 3 bin 270 lira, tam altınımız 13 bin 117 lirayı gördü” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023 11 29 at 15.58.53 1 | Edirne Ahval Gazetesi
“2024 altın yılı olacak” | Edirne Ahval Gazetesi

“2024’TE 3 BİNLERE KADAR ÇIKACAK”

Cömert, altın yatırımcılarına da seslenerek fiyatlardaki yükselişin devam edeceğini ve 2024 yılında altın fiyatlarının 3 bin liraya kadar çıkabileceğini ifade etti. Cömert; “Fiyatlar yukarı yönlü devam edecek; düşmesi söz konusu değil. En güvenli liman hala altın. Altın 2 bin lira da olsa fiyatı yine ucuz. Vatandaşımız altın 2 bin lira oldu satalım gibi düşünmesin. 2024 yılı altın yılı olacak. 3 binlere kadar çıkacaktır. Hep birlikte göreceğiz” dedi.

“MERKEZ BANKALARI HER GÜN ALTIN ALIMI YAPIYOR”

Amerika ve Türkiye’nin yıl sonu enflasyon rakamlarının güven sağlamadığından dolayı altın fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğine vurgu yapan Cömert; “Altının artış sebebi dış sebepler. Merkez bankalarının her gün altın alımı yapıyor. Altının geri gelmesi söz konusu değil. Amerika’nın, Türkiye’nin yıl sonu enflasyon rakamları açıklanması ile güven sağlanmıyor ve artış devam ediyor” şeklinde konuştu. Adem Batuhan SEVER

kuyumcu altin 2 | Edirne Ahval Gazetesi
“2024 altın yılı olacak” | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu