Yerel seçimlere ortak aday mı çıkarılacak?

“Cumhur ittifakı olarak seçime girmeyi düşünüyoruz”

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerine dair partiler çalışmalarına devam ediyorlar. Birçok kişi AK Parti’ye başkan aday adaylığı için başvurularını yaparken, gazetemize seçimlere dair açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı olarak seçime girmeyi düşündüklerini belirtti. İttifak sorusunu yönelttiğimiz MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu ise, henüz ittifak çalışmalarına dair genel merkezden bilgi gelmediğini kaydetti.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerdeki çalışmalarda hız kazanarak devam ediyor. Genel seçimlere Cumhur İttifakı olarak birlikte giren AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, gazetemize seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sorularımızı yanıtladı.

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK DESTEK İSTİYORUZ”

Yapılacak olan yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak girmeyi düşündüklerini belirten Aksal;Önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı olarak seçime girmeyi düşünüyoruz. Cumhur İttifakı olarak inşallah Edirne Belediyesi’ni alırız ve Edirne’ye yerel anlamda hizmetlerimizi yaparız. AK Parti belediyeciliği, hizmet belediyeciliğidir. Hizmet yerelden başlar diyoruz. Edirne dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi ama maalesef en bakımsız şehirlerinden biri de Edirne. Hala yolunu yapmaktan, çöpünü toplamaktan, çamurunu temizlemekten aciz bir belediye ile karşı karşıyayız. Hala temel belediyecilik hizmetlerini bile alamıyor Edirneliler. İnşallah 31 Mart tarihinde Edirnelilerden biz Cumhur İttifakı olarak destek istiyoruz. Edirne’ye hizmet etmek istiyoruz, Edirnelilerin Cumhur İttifakı ile AK Parti belediyeciliğine bir şans vermesini talep ediyoruz. Kazanan sonuçta Edirne olacaktır, makamlar gelip geçiyor ama hizmet kalıyor” dedi.

image5 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Yerel seçimlere ortak aday mı çıkarılacak? | Edirne Ahval Gazetesi

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ EDİRNE’YE HİZMET OLMALIDIR”

Önceliğin Edirne’ye hizmet olduğunu vurgulayan Vekil Fatma Aksal; “Osmanlı’ya yaklaşık 1 asır başkentlik yapmış Floransa’dan sonra en çok tarihi esere sahip olan muazzam bir Edirne’miz var. Ama bugün Edirne’de güzel bir meydan yok. Biz belediyeye her türlü destek vermeye hazırız ama maalesef inanılmaz bir dirençle karşılaşıyoruz. Selimiye’nin önü için belediyenin bir yetki devri yapması gerekiyordu. İki yıl yetki devrini yapmadılar. Yapılan hizmetlere destek olmak yerine engel oluyorlar. Aynı Millet Bahçesi’nde de olduğu gibi. Sayın Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Edirne’ye geldiğinde her türlü desteği vereceğine söz vermişti. Ama baktık ki proje ortaya çıktığında yanına elli kişiyi alıp, Söğütlük’e dokundurtmam vs dedi. Söğütlük resmen mezbelelik haldeydi. Belediye yetkisinde olmasına rağmen Söğütlük’e bakım yapmayan da kendileriydi. Bakımlı olsa biz oraya dokunmak ister miyiz? Bakanlığın bu projeleri yapacak başka ili mi yok? İnanılmaz bir mücadele sonucunda bu projeler hayata geçiriliyor. İlimize bir yatırım gelsin diye uğraşıyoruz ama bir bakıyoruz ki ‘biz yatırım istemiyoruz’ diyorlar. Gerçekten bu duruma çok üzülüyorum. Birinci önceliğimiz Edirne’ye hizmet olmalıdır” diye konuştu.

AK Parti olarak Edirne Belediyesi yönetimini alarak, Edirne’yi en güzel şehir yapmak üzere çalışacaklarını da belirten Aksal; “Seçim zamanı geldiğinde siyaseti yaparız ama siyaset Edirne’ye gelecek olan hizmete engel olmak olmamalıdır. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Edirne Belediyesi’ni alarak, Edirneli hemşehrilerimizi en güzel hizmetlerle tanıştırırız. Söz veriyoruz, Edirne’nin iktidar partisi vekili olarak eğer Edirne Belediyesi’ni biz alırsak, Edirne’yi değil Türkiye’nin dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapacağız” açıklamasını yaptı.

“AK PARTİ’NİN ADAYI EDİRNELİLERİN GÖRMEK İSTEDİĞİ ADAY OLACAK”

Çalışmaların yanı sıra anketler de yaparak Edirnelilerin görmek istediği adayı seçeceklerinin de altını çizen Aksal; “9-17 Kasım tarihleri arasında aday adaylık başvuruları başladı. 3 Aralık tarihine kadar da Belediye Meclis Üyeleri adaylık başvuruları tamamlanacak. 19 Kasım tarihinde temayül yoklaması da yapılacak. Teşkilatlarımıza adaylar konusunu soracağız, diğer yandan anket çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah Edirne’de birçok arkadaşımız gelip adaylık başvurularını yaparlar, partimize olan teveccühlerini gösterirler. Sonuçta da genel merkezimizin yaptığı değerlendirmeler sonucunda adaylarımız belli olacaktır. Edirnelilerin istediği, Edirnelilerin belediye başkanı olarak görmek istediği kişilerle 31 Mart seçimlerine gideceğiz. Sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

WhatsApp Image 2023 11 15 at 17.42.24 | Edirne Ahval Gazetesi
Yerel seçimlere ortak aday mı çıkarılacak? | Edirne Ahval Gazetesi

Diğer yandan düzenlediği bir basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, kendisine yönelttiğimiz ‘Yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak mı gireceksiniz?’ sorusunu yanıtlayarak; “Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda hangi yol çizilirse o yolu izleyeceğiz. Şuan Edirne ile ilgili yerel seçimlerde izlenecek yola dair bir bilgi gelmedi” dedi. Damla GÖÇ AKYÜZ

WhatsApp Image 2023 05 14 at 17.27.54 | Edirne Ahval Gazetesi
Yerel seçimlere ortak aday mı çıkarılacak? | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu