Tütün ürünlerine bu yıl 5’inci zam

Tütün ürünü piyasasında satış yapan 3 firmadan biri, geçtiğimiz günlerde ürünlerinde 5 liralık fiyat artışına gitti. Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, bu yıl yapılan 5’inci tütün ürünü zammı olduğuna dikkat çekerek, diğer iki tütün ürünü firmasından da fiyat artışı kararı beklediklerini söyledi. Yaşagör, yıl başından sonra tütün ürünleri fiyatlarında bir artış daha beklediklerini aktardı.

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, tütün ürünü satışı yapan 3 firmadan 1’inin ürünlerine 5 lira zam yansıtmasını değerlendirdi.

‘BU YIL 5’İNCİ ZAM, YILBAŞINDA BİR FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ DAHA OLACAKTIR’

Daha önceden de zam beklentileri olduğunu dile getiren Yaşagör, yıl başında bir zam daha beklediklerini kaydetti. Yaşagör; “Daha önceki günlerde de ifade etmiştim, fiyatı geçişi beklentimiz vardı. Zannedersem bu, bu yıl içerisinde yapılan beşinci zam. Firmaların giderleri arttığı sürece fiyat geçişleri olacaktır, bu ekonomiye bağlı. Yıl başında zaten otomatikman özel tüketim vergilerinin artmasından dolayı da fiyat değişikliği olacaktır. Bunun yanında maliyetlerin artmasından dolayı gelebilecek bir zam söz konusu” dedi.

‘FİRMALAR AYNI ANDA FİYAT GEÇİŞİ YAPMAYIP, ESNAF İLE VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA BIRAKIYORLAR’

Firmaların aynı anda fiyat geçişi yapması gerektiğine vurgu yapan Yaşagör; “Dolayısıyla bugün yapılan zamda da esnaf olarak bizim sıkıntımız firmaların aynı anda fiyat geçişi yapmayıp, müşteri ile esnafı karşı karşıya bırakması. Çünkü firmanın bir tanesi fiyat güncellemesi yapıyor ama diğeri geçmiyor ama elimize ürün de gelmemiş oluyor. Dolayısıyla biz müşterimize cevap veremiyoruz, müşteri de tepkisini koyuyor. Biz bu konuda karşı karşıya kalıyor müşteriyle. Burada beklentimiz firmaların ortak karar alıp aynı tarihte fiyat geçişlerini bizlere bildirmeleri. Biz de o günden itibaren yeni fiyatlı satışlarımıza başlamış oluruz” şeklinde konuştu.

‘DİĞER 2 FİRMADA DA FİYAT ARTIŞI BEKLİYORUZ’

Yaşagör, ilerleyen günlerde diğer tütün ürünü firmasının da zam yapacağını beklediklerini ifade ederken, firmaların esnafa istenen malı yeterli şekilde getiremediklerine dikkat çekti. Yaşagör; “Piyasada şu anda 3 firma hakim ve birisi fiyat geçişi yaptı. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde diğer firmaların geçeceği beklentisi içerisindeyiz. Bu arada firmalar bize istediğimiz malı vermiyorlar. Servislerinde aksama oluyor veya istediğimiz malı alamıyoruz. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı içerisindeyiz, müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz” diye konuştu. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu