Edirne’de kadın futbolu çığ gibi büyüyor

Karaağaç Arda Spor, Edirne’de kurdukları ilk kadın futbol takımının yanı sıra, şimdi de kadın futbol altyapısı için çalışmalara başlayacak. Karaağaç Arda Spor Kulüp Başkanı Birol Salçın, Edirne’de kadın futboluna olan ilginin katlanarak büyüdüğünü ifade etti.

Edirne’nin ilk kadın futbol takımı olan Karaağaç Arda Spor Kulüp Başkanı Birol Salçın, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, kulüpte kadın futbol altyapısı için çalışma yapacaklarını ifade etti. Çocuklarının futbolcu olması için velilerden de büyük bir talep olduğunu ifade eden Salçın; “Tam bir yıl önce başladığımız kadın futbolu faaliyetlerimize şimdi altyapı çalışmaları yapmak istiyoruz. Geçen yıl kurulan Karaağaç Arda Spor’un A takımından sonra 2008-2009-2010-2011-2012 gibi yaş gruplarında da futbolcu sayısı giderek artıyor; talep çok fazla. Sadece Edirne merkezden değil, ilçelerden, köylerden hatta komşu şehirden de veliler arayarak; kızlarının da futbol oynadığını ve takıma katılmak istediğini ifade ediyorlar. Bu olay çığ gibi büyüyor. Şu an şehrin bürokrasi anlamında, ana sponsorumuz Olin A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Edip Ağaoğulları’nın müthiş desteği var. Tüm bunların yanında iş adamları ve veliler de en az bizim kadar çaba sarf ediyorlar. Veliler kızlarının sahada yeteneklerine güveniyor, kızlarının da futbol oynamasını istiyor” dedi.

WhatsApp Image 2023 11 01 at 18.23.55 | Edirne Ahval Gazetesi
Edirne’de kadın futbolu çığ gibi büyüyor | Edirne Ahval Gazetesi

‘AİLELER KIZLARINA VE YETENEKLERİNE GÜVENİYORLARSA GELSİNLER BİZE KATILSINLAR’

Salçın, Kadın Futbol A Takımı’nı genç antrenörlere emanet ettiklerini belirtirken, Edirne Merkez, köyleri ve ilçelerindeki yeteneği olan herkesi kadın futbol altyapısına davet etti. Kulüp Başkanı Birol Salçın; “Kız futbol takımımız da bu sene mezun olan öncesinde A Takımı oyuncularımız antrenör olarak görev alıyorlar. Çiçeği burnunda antrenörler ve takımı onlara emanet ettik. Bundan sonra kendi deneyimlerini, tecrübelerini kardeşlerine aktarmaya çalışıyorlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda atmış olduğumu tohumların meyvelerini üst liglerde alınacak başarılar ile göstereceğiz. Bu sayede kızlarımız mutlu olacak; biz de Edirneliler olarak onlarla gururlanacak ve mutlu olacağız. Edirne merkezi, köyleri ve civar şehirlerimiz kızlarına ve yeteneklerine güveniyorlarsa gelsinler bize katılsınlar. Biz Edirne’de kadın futbolu olduğunu ve var olacağını, başarılı olacağını herkese gösterdik göstermeye devam edeceğiz. U-15 ve U-17 klasmanları için kadın futbol altyapımız var. Yaklaşık 50 genç sporcu altyapımızda mevcut” şeklinde konuştu. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu