Pehlivanlardan Tabakoğlu’na ziyaret

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Başpehlivan Kaan Kaya ve Başaltı Pehlivanımız Burak Kaya ile Cazgır Sabahattin Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyarette etti. Ziyarette Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Taşkın ve Yavuz Sönmez de yer aldı.

Ziyarette Balkanlar’da yağlı güreş şampiyonası düzenlenmesi ve Trakya Üniversitesi önderliğinde Balkanlar’da yağlı güreşleri tanıtmak ve yaygınlaştırmak adına gösteri müsabakalarının organize edilmesi konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Cazgır Sabahattin Erdoğan’ın manileri ile renk kattığı ziyarette, keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ata sporuna sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdikleri ifade ederek “Trakya Üniversitesi olarak bilimsel çalışmaların yanı sıra pehlivanlara açmış olduğumuz özel kontenjanlarla bir ilke imza atarak ata sporu yağlı güreşin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Dünyanın en zor sporlarından birisi olan yağlı güreşleri uluslararası alana taşımak ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu arzumuzu en kısa sürede hayata geçirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Ziyarette Karamürselli Cazgır Sabahattin Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Karamürsel sepeti hediye ederek, bu sepetin hikayesini anlattı. Pehlivanlarımız Kaan Kaya ve Burak Kaya ise Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na kıspet hediye etti. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu