Vali Yücel’in adı parkta yaşayacak

Edirne Belediyesi tarafından Vali Fahri Yücel İlkokulu’nun karşısına inşa edilen Vali Fahri Yücel Çocuk Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Çocuk parkında, 2000-2004 yılları arasında Edirne Valiliği görevini yapan rahmetli Vali Fahri Yücel’in adı yaşatılacak.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Edirne Belediyesi tarafından, 2000-2004 yılları arasında Edirne Valiliği görevini yürüten Vali Fahri Yücel’in adının yaşatılacağı Vali Fahri Yücel Çocuk Parkının açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, Belediye Başkan Yardımcıları, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Açılışta konuşan Şükrü Paşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, 20 yıl önce mahalle altyapının olmadığını ifade ederek, 16 yaşında bir kızın pis sudan kaynaklı Hepatit B hastalığından hayatını kaybettiğini dile getirdi. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Tasmalı; “Mahallemizdeki bu parkın bakım ihtiyacı vardı. 20 yıl önce mahallemizde yol yoktu. Sular yoktu, 1 borudan 10 sokağa su gidiyordu, sular kombileri çalıştırmıyordu. Yollarda kanalizasyon yoktu. 16 yaşındaki bir kızımız Hepatit B’den öldü. Pislikten dolayı Hepatit B oldu. Ben de ‘Muhtar olacağım, bu mahallenin sorunlarını çözeceğim’ dedim. Bu mahallede emeği geçen belediye başkanlarına teşekkür ederim. Recep Gürkan’a da teşekkür ederim, çok büyük yük altına girdi. Kanalizasyonu, yağmur sularını, suyu ve şu anda da yolları ve kaldırımları yapıyor. Mahallemize çok büyük parklar kazandırdı” dedi.

Vali Yucelin adi parkta yasayacak | Edirne Ahval Gazetesi
Vali Yücel’in adı parkta yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi

MUHTAR İRFAN TASMALI’DAN, 15 TEMMUZ PARKI’NA TUVALET VE İLKOKUL İSTEĞİ

Muhtar Tasmalı, Şükrüpaşa Mahallesi’nde ilkokul ihtiyacı olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşları okul yaptırmaya davet etti. Tasmalı; “15 Temmuz Şehitler Parkı’na gençlerimiz, elinde yiyeceği ve içeceğiyle gelip, büyük kar vermeden gece saat 00.00’a 01.00’e kadar oturuyorlar. Orada da bir ihtiyacımız var; bazı halkımız mağdur oluyor. Lala Şahin Paşa Camii’nde gasilhane var, orasını da tuvalet yapacağız. Devletimiz yapar, eğer ismini yaşatmak istiyorlarsa okul yeri hazır. Hayırsever vatandaşlarımız Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu’nu yaptırdılar. Okul yaptırmak, derslik yaptırmak isteyen varsa, buyursun arsası hazır. Belediye Başkanıma şunu söylemek istiyorum; inşallah ileriki seçimlerde tekrar Belediye Başkanı olur, mahallemizde 100 dönümü park, 33 dönümü sit alanı olmak üzere 133 dönüm tabya alanı var. Eğer burasını da Gölet Barış Parkı’ndan daha büyük olacak şekilde Kent Park olarak Edirne’ye kazandırırsa, Edirne halkı olarak çok memnun oluruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN, VALİ FAHRİ YÜCEL’İ ANDI

2004 yılında hayatını kaybeden Edirne Valisi Fahri Yücel’i anan Belediye Başkanı Gürkan, Vali Yücel döneminde birlikte 1 yılda 200 derslik yaptıklarını söyledi. Gürkan; “20 küsür yıl önce, ben İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı iken rahmetli Valimiz Fahri Yücel ile birlikte inşaatına başlamıştık. Projesinden yer seçimine, ihalesine, binanın yapılışına kadar bütün aşamalarında ben vardım. Sonra 2004 yılında Valimiz rahmetli olunca, onun ismini bu okula verdik, iyi de oldu. Gerçekten Edirne’ye çok ciddi katkıları olan, Edirnelilerin gönlünde de unutulmaz izler bırakan, taht kuran çok değerli bir insandı. Buradan rahmetli Valimiz Fahri Yücel’i bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum, ruhu şad olsun. Tabi bugünkü ismiyle Vali Fahri Yücel İlkokulu, o dönemde Şükrüpaşa Mahallesi’nin önemli bir ihtiyacını giderdi. Biz rahmetli Valimiz ile beraber, 2001-2002 döneminde, Edirne ilinde 1 yılda 200 derslik yapmıştık ve onun ardından da Edirne Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavında, üst üste yıllarca Türkiye 1’incisi oldu. Güzel günlerdi, çocuklarımız için yaptığımız değerli çalışmalardı. Şimdi yıllar sonra yine Vali Fahri Yücel İlkokulu’ndayız” diye konuştu.

Vali Yucelin adi parkta yasayacak 2 | Edirne Ahval Gazetesi
Vali Yücel’in adı parkta yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi

“100 DÖNÜMLÜK BÜYÜK BİR KENT PARK YAPACAĞIZ ADINI DA ATATÜRK KENT PARKI KOYACAĞIZ”

Belediye Başkanlığı görevine geldiğinden beri 45 olan park sayısını 146’ya yükselttiklerinin altını çizen Gürkan, bir sonraki döneminde 100 dönümlük bir Kent Park projeleri olduğunu kaydetti.G  Gürkan; “2014 yılında görevi devraldığımızda Edirne’de 45 olan park sayısı, bugün Vali Fahri Yücel Parkı’yla beraber 146’ya ulaştı. İrfan muhtarımın söylediği gibi Şükrüpaşa Mahallesi’nde bir Kent Park’a ihtiyaç var. Biz, Karagöz Tabya tarafında 133 dönümlük bir alan ayırmıştık, bunun bir kısmı sit alanı, oraya bir şey yapmak mümkün değil. Ancak kalan 100 dönümlük yeri de önümüzdeki dönem Edirne’nin ihtiyaçlarını karşılayacak 100 dönümlük büyük bir Kent Park yapacağız adını da Atatürk Kent Parkı koyacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince parkın açılışı için kurdele kesildi ve parkı dolduran onlarca öğrenci gönüllerince eğlendi. Adem Batuhan SEVER

Vali Yucelin adi parkta yasayacak 3 | Edirne Ahval Gazetesi
Vali Yücel’in adı parkta yaşayacak | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu