‘Savaş Edirne ekonomisini etkilemez’

İsrail ve Filistin topraklarında başlayan savaşın Edirne’nin ticari ve ekonomik durumunu etkilemeyeceğini belirten ETSO Başkanı Sezai Irmak, şehirdeki ekonomi dinamiklerinin Yunanistan ve Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen günübirlikçi ziyaretçiler ile öğrencilerden oluştuğunun altını çizdi.

Savaşların iyi bir şey olmadığını, insan hayatını her alanda etkileyen bir şey olduğunu belirten Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, İsrail ve Filistin arasında başlayan savaşın bir an ön son bulması gerektiğini söyledi. Irmak; “Savaş iyi bir şey değil, tüm temennim tüm dünyaya huzur, barış ve mutluluk gelmesidir. İnsanlar kavga etmende konuşarak her şeyi çözebilmelidir. Allah önce ülkemize sonra dünyamıza birlik versin. Türkiye çok stratejik bir alanda. Ülke olarak dostumuz hiç yok. İnşallah İsrail ve Filistin arasındaki savaş da biter, Ortadoğu huzura kavuşur. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yoğun bir diplomasi yürütüyor” dedi.

Başlayan savaşın Edirne ekonomisine herhangi bir etkisinin olmayacağını da ifade eden Irmak; “İsrail ve Filistin arasındaki savaşın Edirne ekonomisini pek etkileyeceğini düşünmüyorum. Bizim ekonomimiz ağırlıklı olarak Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen günübirlikçi ziyaretçiler ve öğrencilerdir. Bunlar şehrimizdeki ekonomik dinamikleri harekete geçirdi. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte şehir nüfusuna 50 bin civarında artış görülüyor. Edirne ekonomisinde herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. Damla GÖÇ AKYÜZ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu