Akaryakıt istasyonlarına kaçakçılıktan ceza

Edirne İl Jandarma Komutanlığı KOM timleri tarafından Merkez’de 2, Keşan’da ise 1 akaryakıt istasyonunun kaçakçılık suçu işlendiği tespit edildi. Merkez ilçedeki iki akaryakıt istasyonu mühürlenirken, Keşan’daki akaryakıt istasyonuna ise iki milyon otuz bin dört yüz kırk dört idari yaptırım cezası uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı KOM timlerince yapılan çalışma ve denetimler neticesinde, Merkez ilçede faaliyet gösteren 2 akaryakıt istasyonunun, 213 Sayılı Vergi Usul Kanun’unun 359’uncu Maddesinde belirtilen kaçakçılık suçunu işlediği tespit edildiğinden, 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanun’unun 20’nci Maddesi (g) bendi uyarınca akaryakıt istasyonları mühürlenerek geçici olarak faaliyetleri durduruldu. Keşan’da faaliyet gösteren 1 akaryakıt istasyonuna ise 5307 sayılı LPG Piyasası Kanun’unun 7’nci Maddesinin 4’üncü bendi uyarınca 2.030.444 TL idari yaptırım uygulanmak üzere idari işlem yapıldı.

Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, kaçakçılık ile mücadeleye yönelik faaliyetlere, yine halkın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edileceği vurgulandı. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu