8 işletmeye kınama cezası

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Disiplin Kurulu, 8 tava ciğer ve köfte esnafına tarife üzeri fiyattan satış yaptıkları gerekçesiyle kınama cezası verdi. ETSO Başkanı Sezai Irmak, tarife üzeri satışların tekrar etmesi halinde, işletmelerin üyeliklerinin geçici olarak askıya alınacağını belirtti.

Tarife üzeri satış gerçekleştiren 8 tava ciğer ve köfteci işletmesine ETSO Disiplin Kurulu tarafından kınama cezası verildi. ETSO Başkanı Sezai Irmak, gazetemize yaptığı açıklamada Haziran ayında Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından tutulan tutanakların, disiplin kuruluna sevk edildiğini ve son yapılan mecliste de kurul tarafından verilen kınama cezasının oy çokluğu ile onayladıklarını açıkladı. Irmak; “Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ve Belediye Zabıtaları, esnaflara tarife üstü fiyatta ürün sattıkları için tutanak tutmuş. Bu tutanakları bize gönderdiler. Bu tutanaklar haziran ayında olmuş, yani 1-2 aylık bir süreç. Biz, yönetimle birlikte disiplin kuruluna sevk ettik. Disiplin kurulumuz toplandığında, bu tutanaklara istinaden, esnaflara kınama cezası vermiş. Kınama cezaları da mecliste onaylandıktan sonra yürürlüğe giriyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız mecliste de oy çokluğu ile ceza verilmesini kararlaştırdık ve kınama cezası verildi” dedi.

kinama cezasi 2 | Edirne Ahval Gazetesi
8 işletmeye kınama cezası | Edirne Ahval Gazetesi

“TARİFE ÜSTÜ FİYAT UYGULANMASINA HER ZAMAN KARŞIYIZ”

Irmak, tarife üstü satışların tekrarlanması halinde, işletmelerin üyeliklerinin geçici süreyle askıya alınacağının altını çizdi. Irmak; “Tekrarı halinde, geçici olarak üyeliklerinin askıya alınması cezası var. Biz, tarife üstü fiyat uygulanmasına her zaman karşıyız. Zira piyasa koşullarından dolayı artış oluyor ise bize müracaat edecekler. Biz de çok hızlı bir şekilde aksiyon alıp, yeni fiyatı tespit ediyoruz. Biz nasıl, gittiğimiz şehirde, ülkede fiyat tarifesi ile ödediğimiz paranın aynı olmasını istiyorsak, kentimizde de bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Hem turizm kenti olalım diyoruz hem de tarife üstü fiyattan ürün satıyoruz. Bu ikisi bir arada olmaz” şeklinde konuştu. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu