Edirnespor yönetiminden destek çağrısı

Kentteki bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Edirnespor yönetimi, 2023-2024 TFF 3’üncü Lig 1’inci Lig’de mücadele edecek Edirnespor hakkında değerlendirmede bulundu. Edirnespor için tüm şehrin birlik olması gerektiğinin altını çizen Edirnespor Kulüp Başkanı Onur Yaren Ayaydın, kentteki iş insanlarını ve vatandaşları Edirnespor’a destek olmaya davet etti. Ayaydın, Edirnespor’a yeni bir stat talep ettiklerini belirtirken, bazı futbolcuların yetersiz tesis nedeniyle Edirnespor’a gelmeyi istemediklerini ifade etti.

Edirnespor Başkanı Onur Yaren Ayaydın ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yeni sezona Gümüşhanespor ile karşılaştığı maçta 1-1’lik beraberlikle başlayan Edirnespor ile ilgili genel değerlendirme toplantısı yaptı.

“İŞ ADAMLARIMIZ VE TÜM ŞEHRİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Kulüp Başkanı Onur Yaren Ayaydın, geçen sezon yaşanan hataların tekrarlanmaması için bütçeye uygun transferler yapıldığını belirtirken, tüm kentin Edirnespor için birlik olması gerektiğinin altını çizdi. Edirnespor’a en fazla bütçeyi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yaptığını kaydeden Ayaydın; “Geçen sezon zor geçti. Son hafta ligde kalmayı başardık. Bu sene aynı durumu yaşamamak için transfer komitemiz ile beraber bütçemize uygun olacak şekilde en iyi transferleri yapmaya çalıştık. Güzel bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Bu sene umuyorum ki bu sıkıntıları yaşamayacağız. Şehir olarak bizim birlik olmamız gerekiyor. Gerek bürokrasi gerek taraftar ve yönetim olarak hepimizin birlik olduğumuzda başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Geçmişe baktığımızda başarıya ulaşan takımların şehir olarak bir bütün olduğunu ve bunun sonucu olarak başarının geldiğini görüyoruz. Bu çok önemli bir nokta. Bu sene özellikle artan fiyatlar futbol piyasasını da etkiledi. Çok yüksek bütçeler çıkıyor ve yönetim olarak tek başımıza kaldırmamız mümkün değil. Şehrimizden destek bekliyoruz. Sadece bir kişi üzerinden gidilmesi doğru değil. En büyük bütçe desteğini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sağlıyor. Ama buradaki iş insanlarımız ve tüm şehrimizden destek bekliyoruz. Çünkü, açık ve net söyleyeyim bu işler parasız olmuyor. Bu sene ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Ama üst liglerde de alt liglerde de geçerli çok para harcamanız şampiyon olacağınız, az para harcamanız ise küme düşeceğiniz anlamına gelmiyor. Takım olmak birlik olmak çok önemli. Ligi en iyi yerde bitirmek için elimizden geleni yapacağız ve başarılı olacağız” dedi.

“ŞEHRİN MÜLKİ AMİRLERİNİN, EDİRNE TARAFTARININ VE HALKIMIZIN TEK YÜREK OLMASI GEREKİYOR”

Edirnespor Teknik Direktörü Hamza Mutlu, takımın zorlu bir grupta mücadele edeceğine dikkat çekerek; “Bu sene çok ciddi bütçeli takımlarla karşılaşacağız. 3. Liglerdeki 4 grubun en zorlu grubu bizim grubumuz. Bunun farkındayız ve buna göre hazırlanıyoruz. 7-8 takım bizden çok daha fazla bütçe ile en azından kağıt üzerinde güçlü kadrolar oluşturdu. Bu demek değildir ki bu takımlar bizim üzerimizde tamamlayacak. Bireysel performanslardan çok takım olarak bir şeyleri başarmak istiyoruz. Bunun için de öncelikle şehrin mülki amirlerinin, Edirne taraftarının ve halkımızın tek yürek olması gerekiyor. Çünkü başarı herkesin tek bir hedefe odaklanması ile gerçekleşiyor. Saha içinde takım olarak hareket etmemiz gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda bu sezon ilk kez kendi seyircimizin önüne çıkacağız tüm kalbi Edirnespor için atan herkesi maçımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIM GEÇEN SENE ÇOK KÖTÜ YERDE KULÜBÜ DEVRALDI”

Kulüp Başkanı Ayaydın’ın Edirnespor’u kötü bir durumdayken devraldığını hatırlatan Edirnespor Futbol Şube Sorumlusu Cem Ertek; “Bu sene umarım güzel bir sezon geçireceğiz. Başkanım geçen sene çok kötü yerde kulübü devraldı. Çok hızlı ve nokta atışları ile zorlu süreçten çıkabildik. Bu sene de çok zorlu bir gruptayız. Çok ciddi takımlarla ve bütçelerle karılacağız. Biz kendi ekonomimize uygun hareket etmek zorunda kaldık. Oyuncularımıza, Edirne şehrimize ve kulübümüze zarar vermeyecek şekilde hareket etmek zorundayız. Mütevazi bir takım kurduk. Hedeflerimiz var ve bunlara hocamızla, başkanımızla, yönetim kurulumuzla ulaşmak istiyoruz. Elimizden geldiğince mücadele edeceğiz ve umarım hepimiz için hayırlı bir sezon olur. Sakatlık olmadan, kazasız belasız istediğimiz yerde bitirdiğimiz bir sezon olmasını diliyoruz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK”

Edirnespor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ayhan Dinç, yeni sezonda hedefin şampiyonluk olduğunu belirterek; Geçen sezon ligde kalarak devam ettik. Bu sezonda inşallah güzel bir sezon geçireceğiz. Tabiî ki hedefimiz her zaman şampiyonluk; ama gücümüzün yettiği yere kadar play-off ve şampiyonluk amacı ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EDİRNESPOR’UN BİR TESİSİ VAR AMA TESİS DEMEYE BİN ŞAHİT LAZIM”

Kulüp Başkanı Ayaydın, antrenman tesisi ve saha konusunda sorulan soruya; “Edirnespor’un bir tesisi var ama tesis demeye bin şahit lazım. Antrenmanlarımızı stadyumda gerçekleştiriyoruz. Kış şartlarında stadın zemininden kaynaklı belki orada da yapamayacağız antrenmanlarımızı. Yeni bir stat talep ediyoruz. Umarım bir gün Edirnespor’un çok güzel bir tesisi ve stadı olur. Bununla başarı geliyor. Altyapıya da önem veriyorsunuz; transfer sürecinde bazı oyuncularla görüşmelerde antrenman tesisi olmadığı için Edirnespor’a gelmek istemeyen oyuncular oldu” açıklamasını yaptı. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu