Tütüncü’nün aday adaylığı netleşti

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü düzenlediği basın toplantısında 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. İl Başkanlığı’ndan istifası etmesi durumuna yönelik soruları cevapsız bırakan Tütüncü, mevcut yönetim kurulundan birinin il başkanlığı görevine getirileceğini söyledi.

Edirne parti il binasında basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, 28’inci dönem milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığını için başvuru yaptığını duyurdu. Tütüncü; “Ben Serpil Tütüncü. 28’inci dönem Edirne milletvekilliği için aday adaylığımı açıklıyorum. Ve ben hazırım diyorum kentim için, ülkem için, ülkemin sorunlarını çözmek için hazırım. Atatürk’ümüzün açtığı yolda, liderimiz Sayın Meral Akşener’in önderliğinde Atamızın dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmaz sözünü benimseyerek bu yola dinlenmemek üzere çıktım. Beş yıllık aktif siyaset hayatım olmasına rağmen ben bu yola daha liseyi bitirdiğim yıl çıktım. Ülkemin adı gelişmekte olan ülkeler arasında geçiyor. Bu kadar şanslı bir ülke Böylesi güzel bir coğrafya, böylesi stratejik bir konum ancak eksik olan bir şey var. Eksik olan ne? Aydınları izliyorum. Akademisyenleri izliyorum. Hepsi kendi alanlarında, kendi çemberlerinde mutlu yaşıyorlar. Benim duyduğum kaygı hiçbirinde yok. Sanki hipnotize edilmişler. İşte o yıl karar verdim. Kendimi öyle bir donatacağım, öyle bir donatacağım ki gördüğüm sorunları çözebilmek için siyasete gireceğim çocukça olsa bile çok güzel bir duyguydu. Bir gün mutlaka orada olacağım. Ve eğri, yamuk gördüğüm her ne varsa onu düzeltmeye çalışacağım. Bilgiye, bilime doymak bilmeyen bir açlıkla saldırıyordum ilk fakültem İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve burada sadece ilaca dair bir şeyler öğrenmedim başka bilgiler peşinde de koştum” diye konuştu.

Kadınların meclisteki sayısına değinen Tütüncü; “Cumhuriyetin ikinci asrını biz kadınlar şekillendireceğiz. Siyaset yaşanılan toprakları daha müreffeh, daha yaşanılabilir kılma aracıdır. Bulunan coğrafyanın sorunlarını çözme becerisidir. Milletin dertlerine derman olabilmektir. Milletimizin yanında yan yana, omuz omuza var olan zorlukları aşacağımıza inancım tamdır. Bu bağlamda tüm gereklilikleri yerine getirecek, asla geri adım atmayacağım. Yüce Türk milletine ve Edirne’me sözümdür. Ben hazırım Edirne’m” dedi.

‘KENDİ BAŞIMIZA İSTİFA ETME LÜKSÜMÜZ YOK’

İstifa söylentilerine cevap veren Tütüncü; “Aday adaylığına başvururken bazı adımlar vardır. O adımlarda ne gerekli oluyorsa başvurular da o yapılır. Biz il başkanları kendi başımıza istifa edip ya da kendi başımıza aday adayı olma gibi bir lüksümüz yok. Ancak genel merkez oluruyla aday adayı oluyoruz. Aday adaylığı için gerekli olan bütün evraklar genel merkeze teslim ediliyor. Biraz araştıralım. Çünkü başvurularda ne isteniyor belgelerde bakalım aslında sorunuzun cevabı onun içinde” diyerek konuşmasına son verdi. Tütüncü, ardından il başkanlığı görevine kimin getirileceğini soran basın mensuplarına, yönetim kurulundan bir ismin parti il başkanı olacağını söyledi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu