Bebelere altın biberon altın emzik

Saraçlar Caddesi’nde bulunan bir kuyumcu dükkanında satılan altın biberon ve emzikler yurt dışından gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kuyumcu Haluk Kaya, emzik fiyatlarının 4-5 bin lira, biberon fiyatlarının ise yaklaşık 10 bin lira olduğunu belirtti. Biberon ve emziklerin 14 ayar altından yapıldığını ifade eden Kaya, ürünlere yönelik talebin de oldukça yoğun olduğuna vurgu yaptı.

Edirne’de kuyumculuk yapan Haluk Kaya, dükkânlarında bulunan altın biberon ve emzikler hakkında açıklamalarda bulundu. Altın biberon ve emzikleri daha çok yurtdışından gelen vatandaşların tercih ettiğini belirten Kaya, Türk vatandaşları tarafından altın biberon ve emziklerin çok fazla tercih edilmediğini ifade etti. Emzik fiyatlarının 4-5 bin lira, biberon fiyatlarının ise yaklaşık 10 bin lira olduğunu kaydeden Kaya; “Bunları daha çok, Bulgar vatandaşlar, yurtdışından gelen vatandaşlar alıyor. Biz ilk başta süs olsun diye koyduk ama gördük ki çok fazla talep oluyor, o yüzden bunları fazlalaştırmak istedik bunları. Bayağı da bir talep var bunlara, yani sürekli soruluyor isteniyor, renkli renkli istiyorlar. Türk vatandaşlar çok tercih etmiyor” diye konuştu.

Altın emzik ve biberonun fiyatları hakkında da bilgi veren Kaya; “Emzik fiyatları 4 bin-5 bin lira arasında değişiyor, biberonlar da 10 bin lira civarında. Bunlar 14 ayar altından. Kız ve erkek için renkleri var, değişik renkleri de var. Biberonun başlığı, neredeyse bütün biberonlara uyumludur. Biberon ve emzikleri kendi bebeğine alan da var, hediyelik satın alan da var. Altın olması sağlığa kötü etki etmez, zaten altının sağlığa hiçbir zararı yoktur. Altın yenilebilir de bir şey aslında. Altın olan her şeyi geri alabiliriz. Yani ileride müşteriler biberon ve emzikleri bozdurabilirler. Sadece, kontrol ederim ve alırım, önemli değil. Sadece altın olması biz kuyumcular için yeterlidir” dedi. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu