AKUT’tan avukatlara eğitim

Edirne Barosu ve AKUT işbirliği ile dün baro binasında Afet Bilinçlendirme Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde depremden önce, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğine dair bilgiler verilirken aynı zamanda nasıl “AKUT gönüllüsü olunur” hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Edirne Barosu – AKUT işbirliği ile dün Afet Bilinçlendirme Eğitimi verildi. Eğitimden önce AKUT seminer biriminden Kemal Esinerin AKUT’UN ne olduğu, neler yaptığını anlattı. Esiner yapmış olduğu sunum da,  depremden önce, deprem anı ve depremden sonraki 72 saatin altın saat olduğunu, deprem öncesi acil yardım çantası hazırlamanın ve ayrıca yıkılması muhtemel olan kitaplık, gar dolap gibi nesneler duvara sabitlemenin önemini vurguladı. Aynı zamanda AKUT temsilcisi ve üyesi nasıl olabileceği hakkında bilgi veren Kemal Esiner, “Bizde bütün olaylar gönüllüler üzerinden gerçekleşiyor, şuan tek başınıza ‘Edirne temsilciliğini açacağım’ diyorsanız bu mümkün. Öncelikle AKUT’a gönüllü oluyorsunuz, eğitim süreçlerinden geçiyorsunuz eğitimler 1 yıl sürüyor en fazla 2 yıl sürüyor. Tabi kısayollar da var. Muhabere Astsubayı iken genç yaşta emekli olmuşsanız normal bir cam silici veya normal bir mühendis gibi üye olabiliyorsunuz. AKUT gönüllüsü olmak içinse AKUT’un resmi internet sitesinde ‘AKUT gönüllüsü olmak istiyorum’ bölümünden form doldurup, eğitimden geçebiliyorsunuz” dedi.

Eğitimin sonunda kapanış konuşması yapan Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç ise, “Türkiye bir deprem ülkesi ve kentlerimiz tarihten bu yana birçok kez tekrar yıkıldı tekrar kuruldu. Ama sanıyorum deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini kavramamak ve kendimizi geliştirmemek konusunda çok yetenekliyiz. 99 Marmara depreminde çok acı sorunlarla karşılaşmıştık geçtiğimiz şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde de ağır, hazin sonuçlarla karşılaştık. Tekrar görmüş olduk ki bizi öldüren asıl şey deprem değil malesef ki bu depremi sürekli bilinçsel olarak ötelemiyor oluşumuz ve gerekli tedbiri almıyor oluşumuz. Ama Allah’tan bu konuda AKUT ve AFAD gibi kuruluşlarımız var. İnşallah bu kuruluşlara ihtiyacımız olmaz ve biz sadece bu şekilde konuşmalar ve sohbetler gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca eğitim sonunda Baro Başkanlığı tarafından AKUT’ adına Kemal Esiner’e ve plaket takdim edildi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu