Edirne’ye ‘modern’ kütüphane

Edirne’de uzun yıllar hizmet verdikten sonra depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkımı gerçekleştirilen kütüphanenin yerine yapılmak üzere tasarlanan modern kütüphane için çalışmalar başlatıldı. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yapılan açıklamaya göre, yeni kütüphane 8.500 metrekare olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yatırımları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen Edirne İl Kütüphanesi’nin yerine yapılacak olan yeni kütüphane için çalışmalar başlatıldı. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce sosyal medyadan yapılan paylaşımda yeni projenin detayları da verildi.

Yeni yapılacak kütüphanenin toplam kapalı alanı yaklaşık 8.500 m2 olurken, projenin içerisinde atölyeler, konferans salonu, kafeterya, çocuk okuma salonu, çocuk sineması, çocuk oyun alanları, yetişkin odası, işitme ve görme engellilere ait salonlar, süreli yayınlar salonları, bireysel çalışma alanları, bilgisayar salonları, taşınabilir bilgisayar ve çalışma salonları, bireysel çalışma salonları ve idari/yönetim bölümlerinin de bulunacağı belirtildi. Damla GÖÇ AKYÜZ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu