“Esnaf maliyetinde ciddi artış var”

Edirne Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, Ulus Pazarı’na daha çok Edirneli vatandaşların ve Bulgar ziyaretçilerin alışveriş için geldiği dile getirirken, gurbetçi vatandaşların nadiren de olsa Ulus Pazarı’na uğradığını kaydetti. Reisoğlu, yakıt ücretleri, tezgah, personel giderleri gibi etken dolayısıyla esnafın maliyetinin arttığının altını çizerek, bu durumun zincirleme bir şekilde vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü vurguladı.

UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu, açıklamalarda bulunarak Ulus pazarındaki son durumu değerlendirdi. Köylerden ve merkezden gelen vatandaşların yanı sıra Bulgaristan’dan gelen ziyaretçilerin de aktif bir şekilde alışveriş yaptığını belirten Reisoğlu, gurbetçi vatandaşların Edirne’den transit geçtiğini ve az da olsa Ulus Pazarı’na uğradıklarını ifade etti. Reisoğlu; “Bugün günlerden cuma. Yine Edirne Ulus Pazarı aktif, çarşı hareketli. Komşu ülkelerden gelen Bulgar vatandaşlar alışveriş yapıyorlar. Türk vatandaşlarımız Edirne halkımız çevre ilçe ve köyler, bugün cuma olması dolayısıyla Edirne Ulus Pazarı’na, çarşıya geldiler. Tabii yazlık sezon bitti. Kışlık sezona yavaş yavaş geçiş sağlanacak. Okulların açılmasıyla birlikte hareketli, güzel devam ediyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımız çok nadir iniyorlar pazarlara. Onlar transit geçiyorlar Edirne’den genelde. Yani çok nadir ama tabii ki var. Az da olsa gurbetçi vatandaşlar duyan bilen geliyor” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞININ ESNAFI VE VATANDAŞI ETKİLEMEMESİ İMKANSIZ”

Esnafın maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Reisoğlu, artan maliyetlerin ürüne yansıdığını ve vatandaşın alım gücünün düştüğünün altını çizdi. Reisoğlu; “Hayat pahalılığının esnafı ve vatandaşı etkilememesi imkansız. Ürünlerde ciddi anlamda maliyet var. Esnafın maliyetlerinde ciddi anlamda artış var. Yakıt paraları, tezgah, personel giderleri, her şeyin maliyeti artıyor. Bu da tabi ürünlere yansıyor. Ürünlere yansıyınca vatandaşın alım gücü de etkileniyor. Bunlar birbirine zincirleme etkisi yapıyor. Alım gücünün düşüklüğü vatandaşları çok derinden etkiliyor. Eskiden üç tane alınan tişört, şimdi bir tane alınıyor. Esnaf da ürününü satmakta zorlanıyor. Yani bu herkesi etkiliyor doğal olarak. Vatandaş parasına göre hareket ediyor. Kaliteyi ucuza almaya çalışıyor ama tabii zorlanıyor. Çünkü kalite biliyorsunuz beraberinde bir şey getirir, maliyeti getirir. Yani maliyet aşağısına kalite olmaz” şeklinde konuştu. Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu