Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) “II. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” gerçekleştirdi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından organize edilen “II. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleşti. Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Bandırma Üniversitesinden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, üniversitelerde sosyal sorumluluk konusunda yol haritası oluşturma sürecinde atılabilecek adımlar ile bu alanda yürütülen faaliyetler konuşuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan yaptı.

Prof. Dr. Murat Taşan konuşmasında, sosyal sorumluluk çalışmalarında yol haritası konusunu ana tema olarak belirlediklerini söyleyerek; “Günümüzde gençlerimiz sosyal ağlar sayesinde dünyadaki tüm olayları anında takip edebilmektedir. Yeni nesillerin dijitalleşme ile doğan, büyüyen bir topluluk olarak ifade edildiği bir çağda sosyal ağların etkisi dikkate alınmadan bir sosyal sorumluluk faaliyetinin sürdürülebilir iletişim olması tabii ki beklenmemektedir. İstikbalimiz olan gençlerimizin yaşadığı topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarının olduğunun farkına varmalarını; yaşadığı topluma özgür, sosyal, kültürel ve çevresel sorunları tanıyabilme becerilerini kazanabilmeleri için sosyal sorumluluk kapsamındaki projeleri tasarlamalarını, yürütmelerini ve tabii ki elde ettikleri deneyimlerini de kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ve STK’larla hayata aktarmalarını çok arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çalıştayda ardından sunumlara geçildi. Trakya Üniversiteler Birliği Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük AÇG Trakya Üniversitesi Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Demir Askeroğlu, NKÜ Marmaraereğlisi MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sercan Gülay ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü Kurucu Üyesi Mezun Öğrenci Barış Toprak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Altun, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Serkan Aydın ve Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Helvacı, sosyal sorumluluk konusunda sunumlar gerçekleştirerek, etkinlik ve faaliyetlerini anlattı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Arı moderatörlüğündeki çalıştayda “Dijital Çağda Sosyal Sorumluluk Projeleri İçin Yol Haritası”, “Sosyal Sorumluluk Çalışmalarında Öğrencinin Önemi”, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri”, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri” “Trakya Üniversitesinde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri”, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri” ve “Kırklareli Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri” başlıklarında sunumlar yapıldı. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Etkinlik sonunda TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, çalıştayı öğrencilere yönelik düzenlediklerini belirterek, çalıştay sunumlarının bir kitapçık haline getirileceğini ifade etti. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu