Kömür yardımları azaldı tepki başladı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kömür yardımı alan ihtiyaç sahipleri geçen seneye oranla daha düşük yardım aldı. Muhtaç ailelerin mağduriyetlerini önlemek adına daha önceki yıllarda 48 torba kömür yardımı yapılırken, bu yıl yapılan kömür yardımı 31 torbaya geriledi. 25. Dönem Edirne milletvekili Şemsettin Emir yaptığı açıklamasında  yerel ve merkezi yönetim idarecilerine seslenerek; kömür yardım miktarının azaltılmasına tepki gösterdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kömür yardımı alan ihtiyaç sahipleri geçen seneye oranla daha düşük yardım aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki vakıflar tarafından yürütülen kömür yardımı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlemelerine göre aile başı 1250kg’dan 775 kg.’ma düşürüldü.

25. Dönem Edirne milletvekili Şemsettin Emir “Dağıtılan kömür ile yardım alan ailelerin ihtiyacını karşılaması çok zor. Bu yüzden tüm yöneticilere sesleniyorum. Siz sıcak evlerinizde rahat oturabiliyor musunuz ?”dedi. Kasım ayında dağıtımı sonlandırılan kömürlerden  Edirne’de yaklaşık dört bin ailenin yararlandığı öğrenildi. Ali KARAMAN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu