İş insanlarının desteğiyle emniyete yeni hizmet araçları

Edirneli iş insanlarının desteğiyle, emniyet bünyesine kazandırılan 21 adet hizmet aracı, dün Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan törenle teslim edildi. Törende, destek sağlayan iş insanlarına plaket takdim edilirken, hizmet araçlarının anahtarları polis memurlarına protokol ve iş insanları tarafından verildi. Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar yaptığı konuşmada, bu desteklerin polis ve vatandaş iş birliğine güzel bir örnek olduğunu vurguladı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine, iş insanlarının desteğiyle kazandırılan hizmet araçları teslim edildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nün konferans salonundaki törende konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, sınır kapıları, üniversite öğrencileri ve yaz turizmi gibi örneklerle, Edirne’nin asayişinin önemini açıkladı ve bu yüzden ek araç gereksinimine duyduklarını ifade etti. Kırbıyık; “Edirne orta ölçekli bir vilayet, ancak Edirne’nin asayişi Edirne’den daha büyük bir durum yaratıyor. Çünkü sahip olduğu coğrafi konum, konjonktür yapısı ve demografik yapısı gibi unsurlar nedeniyle, Edirne’nin asayişi gerçekten önemli bir başlık. Bir yanda 300 kilometreyi bulan gerek Bulgaristan gerek Yunanistan sınırlarımız ve sınır güvenliği, bir yanda dördü karadan olmak üzere 6 ayrı sınır kapısı, bir yandan 40 binin üzerindeki öğrencinin şehrimizde oluşturduğu genç hareketliliği, diğer yanda, özellikle yaz aylarında güney bölgelerinde meydana gelen turizm hareketliliği, gerçekten ilin kendi ölçeğinin üzerinde bir hareketlilik oluşturuyor. Bu hareketliliğin doğru bir şekilde yönetilmesi, doğru şekilde kontrol edilmesi son derece önemli. Bu tarz illerde olağanın dışında da katkı almak önemli bir durum, bir gereksinim oluşturuyor. Bu gereksinimi tespit ettiğimiz için değerli iş dünyasının çok kıymetli mensuplarına, bu gereksinimi iletmek gereği hissettik. 3 ilçemizde ve diğer bölgelerde de beklentimiz üzerinde katkılar sağlandı. 21 araç tedarik edildi. Bu 21 araç gerek merkez ilçe gerek diğer ilçelerimizde büyük bir katkı sağladı. Bunun çok önemli bir adım olduğunu değerlendiriyorum” dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, alınan araçların sayesinde kentin huzuru ve kamu düzeninin sağlanacağını belirtirken, iş insanlarından alınan bu yardımların, polis-vatandaş iş birliğine güzel bir örnek olduğunu ifade etti. Alçalar; “Polis-halk ilişkileri ne denli etkin olursa, kentimizin huzur ve emniyeti de o denli etkin olacaktır. İşte bu noktada, Edirneli iş insanlarının yapmış olduğu bağışlarla, İl Emniyet Müdürlümüze kazandırılan yeni hizmet araçlarımız, polis-vatandaş iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan bu destek, her veçhesiyle Edirne halkına geri dönüşü olacak bir hizmettir. Yaşadığımız zamanın gerisinde kalmamak, zamanın ruhuna ayak olmamakla mümkündür. Kamu hizmetlerinde zamanın ruhunu yakalamak da zamanın teknolojisine uyum sağlamakla mümkündür. İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesine kazandırılarak, halkımızın hizmetine sunulan yeni araçlarla, daha da güçlenerek, sokaklarımızdaki devriye hizmetleri ve dolayısıyla sokaklarımızdaki personel sayımız da artacak. Kentimizin huzuru, kamu güvenliği, kamu düzeninin devamı için yürüttüğümüz çalışmalarla, sahada gözlemlenebilir düzeyde performans artışı sağlayabileceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından destekte bulunan iş insanlarına, plaket takdim edildi. Kurban kesimi ve dua edilmesinin ardından araçların anahtarları, polis memurlarına protokol üyeleri ve destekte bulunan iş insanları tarafından takdim edildi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu