AK Parti’den yüzyıl mesajı, CHP’den mücadele vurgusu

Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan gazetemize yaptıkları açıklamalarda 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini değerlendirerek, Türkiye yüzyılına dikkat çektiler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ve Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptıkları açıklamalarda mücadele vurgusu yaptılar.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin resmi olmayan sonuçlara göre galibi yüzde 52,07 oranında oy olarak Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sonuçlarına istinaden sorularımızı yanıtlayan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan Türkiye yüzyılına dikkat çektiler.

“TÜRKİYE YÜZYILINI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Birlik beraberlik mesajı veren AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal; “Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı çok mutluyum. Biz dedik ki herkes kazanacak. Oy versin vermesin biz her zaman söyledik. Bütün vatandaşlarımız bizim için çok kıymetlidir, çok değerlidir. Bu ülke hepimizin. Sonuçta da kazanan Türkiye olsun dedik. Yeni Türkiye yüzyılını birlikte inşa edelim dedik. İnşallah yeni Türkiye yüzyılını birlikte inşa edeceğiz. Ben de tabii ki milletvekili olarak meclise gidiyorum. Her zaman söyledim Edirne gibi bir şehri temsil etmek, milletvekili olmak, Edirne’nin milletvekili olmak çok büyük onur ve gururdur. Ben hem Sayın Cumhurbaşkanımıza oy veren vermeyen hem şahsımıza oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi herkesi kucaklayacağız. Ben de tüm Edirneli hemşerilerimin milletvekili olacağım oy versin vermesin. İnşallah bizim hem ülke olarak hem Edirne olarak gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var” dedi.

“DEMEK Kİ VATANDAŞLARIMIZA YETERİNCE KENDİMİZİ ANLATAMAMIŞIZ”

Edirne’de 14 Mayıs tarihindeki seçimlere nazaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda oyların düşmesini de değerlendiren Aksal, seçimin analizini yapacaklarını, seçmeni suçlamadıklarını bildirdi. Aksal; “Sandıktan ne çıkarsa bizim başımızın gözümüzün üzerine. Türkiye genelinde insanlar Sayın Cumhurbaşkanımıza oy verdiğinde doğru karar veriyor da Edirneli vatandaşlarımız, Edirneli hemşerilerimiz Kılıçdaroğlu’na oy verdiğinde yanlış mı verdi? Bizim böyle bir şey söyleme lüksümüz yok. Söyleyemeyiz. Vatandaşın tercihi neyse biz saygı duyarız. Demek ki biz hem AK Parti olarak hem cumhurbaşkanlığımızda vatandaşlarımıza yeterince kendimizi anlatamamışız. Kesinlikle hiçbir zaman AK Parti olarak biz iktidara geldiğimiz günden beri hiçbir zaman vatandaşımızda kusur aramadık. Hata vatandaşın demedik. Mutlaka bir eksiklik varsa o eksiklik biz anlatamamışızdır. Yoksa vatandaş tercihini yaparak yirmi bir yıldır bizi iktidarda tutan değil mi? Bir bu millete biz bu seçimlerde dedik ki bir tek çağrı yaptık. Sandığa gidin çağrısı yaptık. Edirne’de tablo genel tablonun tersi oldu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy daha fazla yüksekti. AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı partilerinin aldığı oy daha düşüktü. Ben sadece saygı duyuyorum. AK Parti’nin başarısının sırrı ise her seçimden sonra oturur, o seçimin analizini değerlendirmesini yapar. Biz de bu seçimin sonuçlarını hem Edirne gördük ki sonuçlarını hem de Türkiye’nin sonuçlarını, hepsini değerlendireceğiz. Her bölgenin belli yapısı var tabii ama dediğim gibi kesinlikle bizim seçmeni suçlamak gibi asla bir şeyimiz olamaz. Seçmen ne diyorsa, Edirneli seçmen de tercihini nasıl yapmışsa bizim başımızın üzerinedir saygı duyarız. Çünkü biz her zaman söylüyoruz biz millet iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

“EDİRNE YÜZYILI GELİYOR”

Yapılan seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Önder Özcan, Türkiye yüzyılına vurgu yaparak, çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Özcan; “Türkiye yüzyılı hedefiyle dünyaya demokrasi dersi veren tüm halkımıza partim ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Biz de Edirne’de Edirne yüzyılı anlamında çalışmalarını başlatıp öncelikle Edirne halkının layık olduğu ak belediyeciliği getirme hedefiyle belediye seçimlerine kadar kalan zamanı aktif, sahada, eksiklikleri ve dertleri dinleyip yerel belediyecilik hizmeti anlamında durmadan çalışacağız. Milletimiz patates soğanın değil ülkenin bekasını, ülkenin güvenliğini, gençlerin geleceğini test etti. Testten de başarıyla çıkan başta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm teşkilatımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“EDİRNELİLER, TERCİHİNİ DEĞİŞİMDEN YANA KULLANDI”

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak seçimi değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Edirneliler, tercihini değişimden yana kullandı. Daha özgür,  daha demokratik, daha adil bir ülkede yaşamak için demokrasi mücadelesinde adeta destan yazdı. Tüm Edirnelilere, taşın altına elini koymaktan bir an bile çekinmeyen, vazgeçmeyen, kendi geleceğine sahip çıkan kadınlarımıza ve gençlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımıza daha iyi bir ülke bırakabilmek adına demokrasi yolculuğumuz elbette devam edecek! Edirne’miz ve ülkemiz için daha çok çalışmaktan daha çok çabalamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. 85 milyonun tamamı için mücadelemiz devam edecek” açıklamasını yaptı.

‘MÜCADELEYE DEVAM’

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ise tüm parti teşkilatına ve sandığa giden seçmene teşekkürlerini ileterek Cumhuriyetin değerlerinden vazgeçmeyeceklerini ayrıca mücadelelerini büyüterek sürdüreceklerini belirtti. Kahraman; “Ülkemizin demokrasi tarihine geçecek iki seçimi birlikte yaşadık, bu süreçte demokrasiye olan inancı ile sandığa giden ve tercihlerini kullanan tüm halkımıza sonsuz teşekkürler. Partimizin ve millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na; Edirne’den en yüksek desteği sağlamak için var gücümüzle çalıştık. Burada bizlere destek olan tüm Edirne halkına, millet ittifakı bileşenlerine, partimizin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerine ve il genel meclis üyelerine, bu mücadelede bizlerle birlikte olan üyelerimize ve destekçilerimize, seçim günü sandıklarda görev yapan sandık sorumluları, okul sorumluları, müşahitlerimize ve seçim güvenliğini sağlamak için çalışan gönüllü avukatlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Seçimlerde emeklerini esirgemeyen, çocuklarından, ailelerinden fedakârlık eden kadın kolları başkanlarımız ve yönetimlerine; tüm enerjilerini ve gelecek umutlarını bizlere aktaran gençlik kolları başkanlarına ve yönetimlerine özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele ettik, bu mücadelemizden ve inandığımız değerlerden, hak hukuk adalet inancımızdan, vatanın bölünmez bütünlüğünden, Atatürk ilkelerinden ve Cumhuriyetimizin değerlerinden vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu