“Esnaf stopaj yükünden kurtarılmalı”

Ali Demirkıran açıklamasında, esnafın yaklaşık dört aydır salgın sebebiyle zor günler yaşadığını ve kendi yağıyla kavrulmaya çalıştığına dikkat çekerek, “esnaf, sırtına yüklenen kira stopajı yükünden bir an önce kurtarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yüzde 20’lik stopaj vergisini aslında mal sahiplerinin ödemesi gerektiğine vurgu yapan Ali Demirkıran, “Ancak bu vergi kira artı stopaj diye kiralanan işyerlerinde kiralayana ödetilmektedir. İşyerlerinde kira gelirinden doğan vergiyi, bu geliri elde eden mükellefin değil, kiracı konumundaki ticaret erbabının ödemesi esnafın başkasına ait vergiyi ödemesi manasına gelir. ‘Ben vergiyi aldığıma bakarım, kim tarafından ödendiği önemli değil’ anlayışıyla hareket edilmeye devam edilirse, bu yükü taşıyacak esnaf kalmaz” uyarısında bulundu.

Demirkıran açıklamasında; “Esnafla yaptığımız görüşmelerde yaklaşık son dört aydır salgının da etkisiyle ticaretin daraldığı, işlerinin her geçen gün dünü arattığı ifade ediliyor. Birçokları kirasını bile ödemekte zorlanıyor” dedi. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu