Bu Salı’nın güçlü kadını: Sevcan Kalıpçinden Elmacı

Salının Güçlü Kadınları  köşesi sizlerden oldukça ilgi gördü işinin başında olan yeni girişimleri takip eden Edirne ekonomisine can katan çalışkan kadınlarımızı sizlere yazarak anlatmaya tanıtmaya çalıştım. Korona virüsü kapsamında gazetemiz her gün basılsa bile Salı’nın Güçlü Kadınları yazılarımıza ara vermiştim.

Gelen telefonlar ve mesajlarda iş yerlerini yeni açan virüs sebebiyle değişiklik yapan kadın işletme sahiplerimiz benimle iletişime geçerek onlarla konuşmamı ve kendi hikayelerini yazmamı talep ettiler. Bunca yıl mesleğimin içinde yol kat etmiş ve gazete sahibi olmuş biri olarak bu durum beni ayrı bir gururlandırdı. Yazmaya tabiki devam…

Önümüzdeki haftalarda sık sık çalışkan ve yeni fikirleri olan kadınlarımızla tanışacaksınız. Hobilerini, sevdikleri işlerine dönüştüren yada aile işine yeniden başka kulvarda yön veren kadınlarımız ve iş inananlarımızın başarı öyküleri en kısa zamanda sizlerle buluşacak.Ben bu hafta Salı’nın güçlü kadınlarına çok sevdiğim ve yıllarca dost kalabildiğim güzel anne çalışkan gazeteci meslektaşım Sevcan Kalipçinden Elmacı’yı yazmak istedim. Pes etmeyen yapısı ve gazetecilik mesleğine sevdasıyla bu ay sürekli sarı basın kartı hakkını almaya kazandı.

Sevcan’la 1994 yılında başlayan arkadaş yolculuğumuz meslek sevdamızlada örtüşünce bu yıllara kadar geldi.Acı tatlı bir çok anıyı biriktirdik hatta bunları yüzlerce fotoğraf karesinde ölümsüzleştirdik.Birbirimizin zor gününde zaten beraberdik ama biz mutlu günlerimizde de birlikte gülümsedik.Ortak acılarımızın  kalplerimizi acıttığında, anne olup evlatlarımızla tanıştığımızda, Edirne gündeminde yaptığımız güzel haberlerde her zaman birbirimizin yanında olduk. Görüşemediğimiz zamanlarda bile varlığımızı hissettirdik.Belki de şanslıydık çünkü biz arkadaşlığımızı kaybetmemeyi seçtik. Mesleğini yıllarca sabrederek ve severek yaptı Sevcan. Sanırım başarısı sabrın sonu selamet sözünün karşılığı oldu.Çalıştı ve kazandı.Bunca zaman hayatının neredeyse 25 yılına ortak olduğum, hatta çok sevdiği eşine evet derken şahitliğini yaptığım arkadaşımın bu başarısını yazmadan kutlayamazdım.

Salının Güçlü Kadınlarında mesleğine verdiği bir ömre karşılık sürekli sarın basın kartı alarak onurlandırılan Sevcan Kalipçinden Elmacı arkadaşımı yürekten kutluyorum.Güzeller güzeli Deniz kızı ve ailesiyle daha güzel günlerde kaleminin mürekkebi hiç bitmesin isterim.Haftaya Salının başka güçlü bir kadınını yazacağım.Eğer sizde kadın girişimciyseniz ve hikayenizi benimle paylaşmak isterseniz gazetemiz ile irtibata geçebilirsiniz.Yeni bir hikaye yeni başarı öykülerinde buluşmak üzere….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu