Havuzun “Yıldız”ı: Julide Yıldız Demirel

    Uzun bir pandemi arasından sonra havuzların açılması ve sporcularımızın klor kokusuyla güvenli birşekilde buluştuğu bugünlerde Edirne’nin şanlı yüzme tarihini yazıya dökmeye devam ediyoruz. Doksanlı yılların sonlarından iki binli yılların ilk on yılında bayanlar kurbalağamada kürsüleri domine eden ve kırdığı rekorlarla Edirne’nin göğsünü kabartan havuzumuzun yıldızı başarılı milli yüzücümüz Julide Yıldız Demirel ile birlikteyiz bu kez.
    1986 Edirne doğumlu bir Arnavut göçmeni olan Yıldız 1993 yılında yüzme öğrenmek için havuza kayıt oldu 2 haftalık çalışma sonrasında Devlet Su İşleri’nin altyapısına seçildi kısa sürede il müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Kısacası yetenekli olduğu keşfedildi. Düzenli antrenmanlar ile kendini geliştirerek Türkiye genelinde de müsabakalara katılmaya hak kazandı.
Antrenörlerimin Desteği Yüzmeye Bağladı
Yüzme sporundaki başarısının temelini antrenörlerinin desteğine bağlayan Yıldız “90’lı ve 2000’li yıllarda birçok birincilik ve Türkiye rekorunun sahibi oldum bunları başta tabii ki de yaz okulundaki hocama ardından da takım hocam Nail Karakaş’a ama en önemlisi beni umutlandıran bana güç veren antrenmanlarda benimle nefes aldığını hissettiğim Mihail Mitrafon hocama borçluyum. O yıllarda gelişmeme sebep olan hocamın bana inancı ve bunu bana hissettirmesi sonrasında başarılarım ile aldığım haz beni daha da yüzme sporuna bağladı. Başarılarım sayesinde verilen imkanların verdiği rahatlık, özgüven ve cesaret sayesinde kendimi daha da güçlü hissetmem her geçen gün yüzmeye olan arzumu arttırdı.” diyerek sözlerine başladı.
Yüzme ile Gelen İmkanlar
Gün geçtikçe yüzme sporuyla bütünleşen ve hayatının odak noktasına koyan başarılı milli sporcu “2000’li yılların başında Galatasaray’ın Lüksemburg’a gönüllü olarak götürdüğü sporculardan biriyim orada ülkemizi ve takımımızı en iyi şekilde temsil ederek ülkemin adını duyurdum. Balkan gençler ve Comen yarışlarında ülkemi temsil ettim. Ülkemde 11 Türkiye rekorunun sahibiyim. Lise döneminde de burslu olarak okuduğum Beykent Kolejini Çek Cumhuriyeti’nde Dünya 5.incisi olarak temsil ettim.2000-2001 yıllarında milli takıma seçilen sporcuların yüzde ellisi Devlet Su İşleri’nin başarılı sporcularından oluşmaktaydı bu süreç uzun süre böyle devam etti. Fakat 2005-2006 yıllarında yaş grubumuz olarak 84-85-86 jenerasyonu üniversite sürecinde olduğumuz için tercihlerimizin bize sunduğu süreçte mesleki açıdan kendimizi geliştirmemiz için önceliğimizin değişmesi sebebiyle Devlet Su İşleri olarak transferlerin gerçekleştiği yıl olması sebebiyle takım başarılarında düşüşe geçti çünkü çoğu sporcu kendine burs veren takımları tercih etti ve yolunu kendi imkanları doğrultusunda çizdi.” cümleleriyle yüzmenin kendilerine sunduğu imkanlara değinerek arkalarından aynı başarıları getiren jenerasyonların gelmemesiyle Edirne yüzmesinin düşüşe geçtiğine dikkat çekti.
Takım Ruhu Başarıyı Getirdi
O yıllarda gelen başarıların en önemli etkenlerinden birtanesinin de takımdaki birlik ve beraberliğin olduğunu vurgulayan Yıldız “Bana antrenmanlarda öncü olan Cem Paşaoğlu,Ceyhan Güler,Gülşah Gönenç,Fulya Terzi,Uğur Sivrikaya antremanda birbirimizi desteklediğimiz takım arkadaşlarımın başıdır. Birçok değerli arkadaşım var onlar sayesinde hep bir olarak, takım ruhunu hissederek antrenman yaptık.” dedi.Takım ruhunun herşeyin önünde olduğunu ve başarılarında büyük bir pay sahibi olduğunu belirten rekortmen yüzücü “Hiçbir zaman yaptığım sporu sorgulamadım çünkü aşırı haz veren bir statüdeydim. Tabii ki de duraksadım kendimi geliştiremediğim dönemler oldu ama takım arkadaşlarım ve eğitmenlerim sayesinde hep deneme şansımız vardı bu imkanı her seferinde iyi değerlendirdim ve o süreçleri çabuk atlatarak kendimi geliştirmeyi başardım.” diyerek sözlerine devam etti.
Yüzücülükten Antrenörlüğe Geçiş
Başarılı yüzme kariyerini yüzme eğitmenliğiyle devam ettiren Yıldız “Geçirmiş olduğum sakatlık sonrasında eski derecelerimi yenileyememem 2010 yılında yüzme sporunu sonlandırmama ama mesleki açıdan da bir başlangıç olmasını vesile oldu.2010 yılında adım attığım ve hala devam ettirdiğim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor bünyesinde yüzme eğitmeni olarak görev almaktayım.2015 yılında oluşturduğumuz “Suya Adını Yaz” projesi kapsamında takımda eğitmen olarak görev almaktayım. Spor İstanbul olarak sporun her dalında halkımıza hizmet vermekteyiz. İmkanların üst sınırda olduğu spor kompleksine sahibiz şirket olarak, genel müdürümüz İ.Renay Onu, şeflerimiz ve koordinatörlerimiz sayesinde her daim kendimizi geliştirebileceğimiz bir ortama sahibiz, bu durumda işimizi daha da severek yapmamıza maddi olarak değil halka hizmetin üst sınırı olarak destek vermemize sebep olmaktadır.” diyerek geldiği noktadan ve yaptığı işten duyduğu memnuniyeti paylaştı.
Her şeyden Önce “Sevgi”
Edirne yüzmesinin tekrar eski başarılarını yakalaması için tavsiyelerde de bulunan başarılı milli sporcu “Günümüz çağı her türlü olanaklara sahip ,doğru analizler ile beslenme uzmanından kişisel gelişime kadar fizyolojik yapı ve psikolojik etkenlerin test edildiği bir süreç içermektedir.Bu yüzden tavsiye olarak sunabileceğim tek şey sevgidir.Çünkü sevgi olduğu sürece bağlılık ve değer yargıları sürecin sağlam temelini oluşturacaktır.” diyerek sözlerine son verdi. Edirne yüzmesine pek çok başarı kazandıran ve örnek bir kariyere sahip olan rekortmen milli yüzücümüze Edirne yüzmesine kattıkları ve yazı dizimiz için yaptığı paylaşımları için teşekkür ederiz. Bir sonraki yazımızda yakaladığı başarılar ve kırdığı rekorlarla Edirne yüzmesi adına mihenk taşlarından olan eski milli yüzücülerimizden Kıvanç Altuğ ile birlikte olacağız. Keyifle okumanızı dilerim. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu