ETSO’dan “Sınır Ötesi Organik Tarım Forumu”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Bulgaristan’ın Yambol şehrinde bulunan Euro Club Women Derneği ortaklığında yapılan “Eco Woman Güvenli Yaşam İçin Doğal Kaynakları Yönetme Girişimi” projesi kapsamında “Sınır Ötesi Organik Tarım Forumu” kentte bulunan Adresin Otel’de gerçekleşti.

Projede Sınır ötesi bölgelerde doğal kaynakların korunması amaçlanırken, Türk ve Bulgar katılımcıların katıldığı tarım forumunda katılımcılara çevre ve doğa ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.  Proje ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan ETSO yönetim kurulu başkanı Recep zıpkınkurt, projede ekolojik dengenin bozulmaması adına çalışmalar yapıldığını söyledi. Zıpkınkurt; ““Komşu ülke Bulgaristan ile birlikte yürüttüğümüz Avrupa Birliği projesinin sonuna geldik. Arkadaşlarımız uzun süreden beri çalışıyorlar. Bu projenin bir ayağı Edirne’de bir ayağı Bulgaristan’da yürütülüyor. Dolayısıyla hem güvenli yaşam hem kaliteli yaşam hem de doğal ürünler ile ekolojik dengelerin bozulmaması adına çalışmalar yapıldı. Gerek üreticiler gerekse yaşayan insanlar bilinçlendirildi. Ve bunu yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir olması içinde hem Bulgaristan hem Edirne ayağında devam edecek. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak adına mutluyuz. Hem de insanların doğal ürünlerden yemeleri ve temin etmeleri anlamında mutluyuz. Hem üreticilerimiz hem tüketicilerimizi bilinçlendirdik. Çok ilgi gördü. İyi bir proje oldu. Şehrimize ve ülkemize faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Yambol EuroClub Women Yönetim Kurulu Başkanı Tatyana Balakchieva ise projenin çevreyi korumaya yönelik olduğunu belirtti. Balakchieva; “Bu kadar büyük aradan sonra burada olmaktan mutlu olduk. ETSO ile yaptığımız proje çok ilginç çevre korumaya yönelik bir proje ve ilerlemiş safhadadır. Bunu gerçekleştirmekten çevreyi korumaktan ve ileriki nesillere bırakmaktan mutluyuz. Bulgaristan tarafı iş kadınları topluluğudur. Bugün Yanbol’dan gelen iş kadınları Türkiye’den iş imkânları ile görüşme imkanı bulacaklar ve bu iletişim çok yararlı olacaktır.  Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.    Ali KARAMAN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu