Yağmurlu ve soğuk havalar geliyor

            Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü- İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bölgemizin ( Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya ) 08.10.2020 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmin edildiği bildirildi.

          Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesi’nin tamamında kuvvetli olması ve yağışlı sistemle birlikte bölgemizde sıcaklıkların 8 ila 10 derece düşeceği tahmin edildiği, rüzgârın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Perşembe günü bölgemizde kuvvetli olarak esmesi beklendiğini açıklandı.

         Açıklamada ; “Yağışlı sistemin Cuma günü bölgemizde yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.  Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu